Оздоблення стелі - один з ключових моментів облаштування спальні. Не естетична поверхня над головою буде постійним подразником, а в такому стані розслабитися і повноцінно відпочити не вдасться. В цьому випадку натяжні стелі стають ідеальним варіантом при створенні затишної і красивої спальні.

Які властивості натяжних стель можна віднести до плюсів?

Позитивних якостей у натяжних стель досить багато, не дарма ж вони такі популярні.

Перш за все, вони дуже красиво виглядають: ідеально рівна і гладка поверхня відразу створює приємне враження. А якщо врахувати, що за ними можна заховати всі дефекти стелі, то ця якість взагалі неоціненна.

pic Як колір, так і фактура поверхні можуть бути різними: тканинними або плівковими, які, в свою чергу, можуть бути глянцевими, матовими і сатиновими.

Важливою характеристикою для спальні є екологічна безпека використовуваних матеріалів. Влаштовують такі стелі і з гігієнічної точки зору - ретельне і часте прибирання їм не потрібнеа, так як вони несприйнятливі до пилу і забруднень.

pic Конструкція стель при правильній експлуатації дуже довговічна, тому періодичних ремонтів і оновлення вони не потребують.



pic На належній висоті у натяжних стель і звукоізоляційні властивості хороші, що актуально для спальні, де хочеться тиші.

Дивує феноменальна стійкість до вологи: з натяжними стелями можна не боятися затоплень і псування майна, стін і підлоги. Вода збереться на внутрішній поверхні стелі, розтягуючи її, і дочекається, поки її відкачають фахівці. Зовнішній вигляд при цьому ніяк не постраждає.

Чи існують недоліки у натяжних стель?

Їх набагато менше, ніж переваг, але про них необхідно знати.

Найголовніший мінус - в схильності механічних пошкоджень. Будь-який гострий предмет може їх прорізати, наприклад, зачепити стелю можна, пересуваючи меблі, дитина може підкинути вгору іграшку.

pic Також можна відзначити, що відбувається зменшення висоти приміщення. Воно хоч і невелике, але для низьких стель помітне.

Самостійна установка натяжних стель неможлива, її творять тільки фахівці з відповідним обладнанням та досвідом роботи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Як заощадити на плитці в санвузлі: практичні поради рівнянам

Як оновити ремонт за 1 день?