Чарівні та неповторні Карпати. Хіба є на українській землі краще місце? Ви можете зі мною не погодитися, але "Краще гір можуть бути тільки гори". Ці слова я постійно повторюю, коли повертаються з гір. Карпати мають багато дивовижних та унікальних місць, про які ми Вам будемо розповідати.

МИ ТАКОЖ Є У ТЕЛЕГРАМІ: Мандруємо разом або Rivne1.tv

Перше місце, яке відкрили для моїх очей гори - було невеличке місто на Івано - Франківщині. Місто, яке розкинулося на берегах річку Прут поміж чарівних гір має назву Яремче. За однієї із легенд засновником міста став бідний Ярема, який прийшов на ті землі у 1787 році. Хоча стверджувати я не стану, місцеві жителі розповідали нам зовсім іншу історію.

Місто дуже гарне та колоритне, і певно притягує до себе туристів з усіх куточків України через своє місце розташування та неповторну красу, про яку я і розкажу Вам далі.

1. Будучи у Яремче обов'язково підіть до водоспаду Пробій. Цей каскадний водоспад чи не найголовніша візитка міста. Він невисокий 3-5 метрів, але дуже красивий. Розташований чи неу самісінькому серці Яремче, тому пропустити його буде Вам дуже важко.

pic

2. Стежка, яка повільно підіймається горою Маковицею, блукаючи буково-ялівцево-смерековим лісом, приведе Вас до Скель Довбуша. Кажуть, колись тут переховувались опришки зі своїм звитяжним ватажком. Хто знає, може поміж цього каміння й справді сховане золото самого Довбуша? Атмосферності “Стежці Довбуша” надають численні кам’яні скульптурні композиції Дарія Грабаря, густо розміщенні на шляху до скель.

pic

3. Ще однією окрасою цього місця є сувенірний ринок гуцульських прикрас. Різьблений кухоль, теплі в’язані шкарпетки з вовни, глиняний сервіз ручної роботи, традиційну вишиванку чи навіть теплий ліжник — все, чим тільки багата Гуцульщина, можна придбати у місцевих майстрів! По обидва боки вздовж довгої вулиці над рікою Прут стоять різьблені дерев’яні будиночки, в яких Ви і зможете придбати щось собі напам'ять.

pic

4. Якщо Ви будете в Яремче, обов'язково заплануйте прогулянку до водоспаду Дівочих сліз. Назва цього водоспаду нікому невідома, можливо прогулявшись лісом і послухавши його звук, Ви зможете розгадати цю назву.

pic

5. Ще один унікальним місцем є заповідник із дикими тваринами. Це міні-зоопарк, який розташований на вулиці Грушевського і працює з 9:00 до 18:00. Тут ви можете не тільки подивитися на оленів, косуль, диких кабанів та інших тварин, а навіть самому погодувати їх. Корм можна купити біля входу у зоопарк. Вартість входу: 10 грн - взромлим і 5 грн-дітям.

pic

6. Старовинні дерев'яні церкви XVII - XVIII ст., в яких Ви зможете побачити дві старовинні дерев'яні церкви: Михайлівську і Святого Іоанна. Обидві вони розташовані в передмісті: перша - в селищі Дора, друга - в селищі Ямна. Тут збереглися унікальні ікони, вік яких переступив 300-річний рубіж.

pic

7. Гарним місцем, з якого відкривається вигляд на ще вищі гори та на саме Яремче являється гора Маковиця. Маршрут «На гору Маковиця» являє собою оглядову екскурсію в околицях м. Яремче зі сходженням на г. Маковиця.

pic

8. В етнографії та екології Ви зможете познайомитися з культурою, історією та звичаями місцевого населення - вам в сюди. У музеї зберігаються рідкісні та цінні експонати XVII століття.

pic

9. Окрасою міста також являється ресторан, який побудований без єдиного цвяха - Гуцульщина. середині ресторан прикрашений різьбленням по дереву, музичними інструментами і шкурами диких тварин. Розташований ресторан в центрі.

pic

10. У Яремче було створено унікальний парк-музей «Карпати в мініатюрі», який детально відображає архітектурні пам’ятки та об’єкти культурного надбання Карпат. Парк-музей став новою туристичною визначною пам'яткою і одночасно майданчиком для нестандартного вивчення географії та історії Карпатського краю.

pic

Мандруйте разом з rivne1.tv та читайте також: "Українські Карпати": мальовничі озера, які варто побачити на власні очі