25 листопада на Рівненщині, як по всій Україні, стартувала акція «16 днів проти насильства»ю

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv

Щорічна акція “16 днів проти насильства” (25 листопада – 10 грудня) ініційована Першим всесвітнім інститутом жіночого лідерства 1991 року. Власне тоді визначився зв’язок між насильством стосовно жінок та правами людей.

Дати акції символічно наголошують на цьому зв’язку:

25 листопада – Міжнародний день проти насильства щодо жінок, 10 грудня – Міжнародний день прав людини.

У цей шістнадцятиденний період входять й інші важливі для демократичної спільноти дати: 1 грудня – Міжнародний день боротьби зі СНІДом, 2 грудня – Міжнародний день боротьби з рабством, 3 грудня – Міжнародний день інвалідів, 5 грудня – Міжнародний день волонтера, 6 грудня – річниця інциденту в Монреалі.

Таким чином, майже кожний день від 25 листопада до 10 грудня означений фактами та аргументами стосовно того, що будь-які форми насильства (у громадській чи приватній сферах) є порушенням прав людини.

В області будуть проводитися інформаційні заходи, навчання, семінари, конкурси, тренінги, зустрічі, виставки та флеш-моби. Кожний день акції буде присвячений боротьбі з різними формами насильства, що є порушенням прав людини. Акція проводиться для того, аби привернути якомога більшу увагу до цієї проблеми.

Проблема насильства над людьми, на жаль, є актуальною і для нашої області. Адже, з початку року на Рівне нщині зафіксовано більше 2 тисяч звернень щодо насильства в сім’ї, найбільше звертаються за допомогою жінки.

Тому, важливо проводити дані акції аби роз’яснювати населенню, що приховування подібних фактів, приводить до скоєння злочинів і надалі.

За підтримкою можна і потрібно звертатися!

В Рівне нській області діє центр соціально-психологічної допомоги, який дає тимчасовий притулок та соціальний, юридичний, інформаційний захист, допомогу у працевлаштуванні людям, які опинилися в тяжкому життєвому становищі. Таку підтримку можна отримати і у Рівне нському центрі підтримки громадських ініціатив «Чайка».

Про це повідомляє прес-служба Рівне нської ОДА.