Працівники прокуратури Рівненської області довели у суді вину 30-річного жителя м. Рівне у скоєнні ним кримінальних правопорушень, передбачених п. 13 ч.2 ст.115 (умисне вбивство, вчинене особою, яка раніше вчинила такий же злочин) та ч.1 ст.185 КК України (крадіжка).

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv

Як повідомив прокурор відділу процесуального керівництва при провадженні досудового розслідування територіальними органами поліції та підтримання державного обвинувачення Олександр Станкевич, суду було представлено беззаперечні докази того, що чоловік у січні 2016 року умисно заподіяв смерть 28-річній рівнянці.

З нею чоловік познайомився в одному із розважальних закладів обласного центру. У ході конфлікту, який виник між ними, зловмисник відвів жінку в поле поблизу перехрестя вулиць Макарова-Вербова, де задушив її та відібрав мобільний телефон.

Мертву рівнянкубуло виявлено наступного дня, напівсиротами залишилися її двоє малолітніх дітей.

Під час розгляду обвинувального акта державний обвинувач з прокуратури Рівне нської області зайняв принципову позицію та орієнтував суд на призначення обвинуваченому найсуворішого покарання – позбавлення волі довічно.

Як результат – розглянувши матеріали кримінального провадження та врахувавши той факт, що чоловік раніше вже притягався до кримінальної відповідальності за умисне вбивство, суд повністю підтримав позицію прокуратури та ухвалив обвинувальний вирок, яким засудив чоловіка до довічного позбавлення волі.

Про це повідомляє врес-служба прокуратури Рівне нської області.