За січень – листопад 2017 року у роботодавцями та суб’єктами господарювання – фізичними особами Рівне нщини сплачено 2596,8 мільйона гривень єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, що на 15% або на 405 млн. грн. перевищує показники відповідного періоду минулого року.

Як зазначив начальник ГУ ДФС у Рівне нській області Дмитро Зайцев: «Зростання сум ЄСВ, передусім, пов'язано зі зростанням законодавчо встановленої мінімальної заробітної плати.

Своєчасна сплата єдиного соціального внеску гарантує громадянам право на соціальний захист. Зокрема, захищені соціальні гарантії на випадок безробіття, нещасних випадків чи професійних захворювань, пенсійне забезпечення та інші виплати.

Крім того, працівники фіскальної служби області проводять активні заходи з детінізації зайнятості населення, серед яких боротьба із зарплатами у "конвертах", контроль за різними сферами економіки та за галузевим принципом, а також здійснення перевірок роботодавців з питань дотримання податкового і трудового законодавства під час виплати доходів громадянам. У результаті цей резерв буде використаний для додаткових надходжень як до державного і місцевих бюджетів, так й до соціальних фондів.»

Повідомляє ГУ ДФС у Рівне нській області.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv