Ця страва знайома, мабуть, більшій частині населення нашої країни ще з часів дитинства, коли ароматні бабусині сирники апетитною гіркою височіли на святковому столі. Такі сирники ідеальні у поєднанні зі сметаною та гарячим запашним чаєм.

ІНГРЕДІЄНТИ

Сир 9% 350 г

Яйце куряче 2 шт.

Борошно пшеничне 6 ст. л.

Цукор 2 ст. л.

Олія соняшникова 5 ст. л.

ПРИГОТУВАННЯ

Не дуже вологий і не дуже сухий сирок викладіть у глибоку ємкість і розімніть до однорідного стану без грудочок. Ступінь сухості сирка важлива, бо це надалі буде впливати на формування коржів. Якщо кількість вологи в сирку буде занадто високою чи недостатньою, вони будуть розвалюватися на сковороді.

Добавте у сирок яйця і цукор, ретельно все перемішайте до однорідної маси. Якщо сирок солонуватий, кількість цукру можна збільшити. Замітка: якщо надалі ви плануєте добавляти щось в якості начинки, змінюючи класичний рецепт, змінюйте кількість цукру в залежності від того, яку страву ви бажаєте отримати у підсумку: солодку чи солону.

В отриману масу сирка добавте 5 столових ложок борошна (з гіркою). Увага: борошно – це найбільш проблемний момент в сирниках, бо виникає вічне питання у його кількості. Якщо переборщити – сирники вийдуть дуже жорсткими, якщо додати недостатньо – коржі будуть некрасиво розповзатися по сковороді та втрачати форму. Для ніжних сирників кількість борошна не повинна перевищувати 5 ст. ложок.

Розжарте сковороду (не перестарайтеся з температурою, інакше будуть горіти) та налийте соняшникову олію так, щоб вона покривала дно.

Із сирковою маси сформуйте невеличкі кульки у кількості 4-5 штук, аби усі помістилися на сковороді. Плющте їх в коржі: вони не повинні бути занадто тонкими.

На окрему тарілку висипте трошки борошна. Отримані коржі трошки обваляйте в борошні і викладіть на сковороду.

Обжарюйте сирники протягом 1-2 хвилин до золотистої скоринки з обох сторін.

Продовжте формування коржиків із решти сирка.

До сирників можна додати сметану, згущене молоко, йогурт чи любі соуси на смак. Смачного!

Джерело