17 тисяч гривень заборгованих аліментів стягнули із мешканця Костополя.

Утім, це лише частина боргу, розповідають у Костопільському районному відділі ДВС ГТУЮ у Рівне нській області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Причини та наслідки позбавлення батьківських прав.

– Загалом чоловік заборгував 150 тисяч гривень. Він тривалий час не платив аліменти на утримання своїх двох малолітніх дітей, – пояснює державний виконавець Галина Крока. – На жодні виклики боржник не реагував. Щоправда до нас прийшла його колишня дружина і повідомила, що чоловік їздить на заробітки закордон. То ж ми зробили в черговий раз розрахунок боргу і попередили боржника, що в разі несплати аліментів арештуємо майно та звернемось до суду, аби заборонити йому виїзд закордон. Очевидно, перспектива втратити майно та неможливість їздити на заробітки на чоловіка вплинули. Він сплатив частину боргу в сумі 17 тисяч гривень та пообіцяв виплатити решту коштів протягом найближчих 3-4 місяців.

Рівне нська юстиція нагадує, що недобросовісних батьків, які не сплачують аліментів на утримання дітей, нині контролюють більш жорстко. Державні виконавці консультують батьків, як щодо права на отримання аліментів, так і щодо посиленої відповідальності за їх несплату.

– Робота із боржниками аліментів є одним із стратегічних напрямків діяльності в рамках проекту «Я МАЮ ПРАВО!», – наголошує начальник Головного територіального управління юстиції в Рівне нській області Іванна Смачило. – Нещодавно Верховна Рада підтримала законопроект щодо посилення відповідальності за несплату аліментів. Нововведення передбачають, зокрема, тимчасове позбавлення права керувати авто, заборону використання зброї та полювання, а також соціальні роботи для тих, хто не платить аліменти більше 6 місяців.

Повідомляє Головне територіальне управління юстиції у Рівне нській області.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv