На сайті Рівнеради опублікували вже дві петиції щодо головної ялинка міста. У першій вимагають замінити живу ялинку штучною, яку не потрібно купувати щороку. Автор другої петиції зазначає, що замість того, щоб витрачати кошти на зрубане в лісництві дерево, можна посадити своє, або ж прикрашати ті, що ростуть у центрі. Rivne1.tv запитав чи справді рівняни вважають живу ялинкою проблемою.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv

Інна:

« Мені не подобається ялинка на майдані Незалежності. Нехай би краще встановили меншу, але красивішу. Ще один варіант - штучна. Вона коштує дорожче, аніж живе, але прослужить кілька років. Чудовий приклад - ялинка біля "ЗЛАТА ПЛАЗА". Я була б рада, аби наші чиновники вибирали б економічно вигідний варіант для міського бюджету, бо це все-таки наші податки.»

Ірина:

« У мене два варіанти: або штучна і якісна, або жива, але посаджена в центрі. Тобто її висадили і доглядають за нею.»

Ольга:

« Вона кожного року не дуже приваблива. Краще вже штучна, може навіть й менша за розміром, але приваблива. »

Євгеній:

« Відверто, вона так собі. Проте для мене як фотографа, то для естетичного насолодження можна й в фотошопі обробити. Й вважаю, що хай вже поставлять штучну».

Вікторія:

« Я проти щорічного витрачання коштів на встановлення ялинки. Гадаю, це нераціонально. Можна оригінально прикрашати ті, котрі ростуть на майдані. Та й біля Плази зараз постійно вствновлюють штучну, яка виглядає значно привабливіше.»

Юлія:

« Краще штучна, бо те що зараз то позор як і кожного року ».

Максим:

« Вигляд її залишає бажати кращого. Ялинка - вона ж несе разом з собою настрій Нового року та й взагалі новорічних свят. Тому вигляд, звісно, грає роль. Раніше, коли був малий, я підтримував позицію живої ялинки, адже це голки на підлозі, запах і колиться весь час, коли прикрашаєш її (не найкращі особливості, але зате запам'ятовуються), натомість зараз повністю поміняв точку зору, зважаючи на те, як вирубуються ліси. Тепер навіть питання не стоїть "жива чи штучна". »

Людмила:

« Думаю, що краще жива, але її вже не змінюють дуже багато часу. Хоч за рахунок іграшок та гірлянд ввечері вона виглядає круто. »

Тетяна:

« Не подобається. Хочу штучну. Не подобається тим, що вирубують дерево, при цьому витрачаючи кучу грошей А в результаті естетичного задоволення вона не приносить . »

Віталій:

« Не подобається вигляд ялинки останні 5 років. Штучної ще не було, я завжди відритий до нового, тому можна подивитися і на штучну. »