Мабуть, ванна кімната — те приміщення, яке найбільш часто страждає від невдалих планувань і архітектурних рішень. В маленьких квартирках ванни дуже часто тісні, неправильної форми, з поєднаним санвузлом. Де вже тут розгулятися при виборі дизайнерського рішення і облаштування інтер'єру. Але, якщо проявити фантазію і врахувати всі особливості квартири та її мешканців, можна красиво і функціонально облаштувати інтер'єр навіть самої невеликої ванної кімнати.

Важливо пам'ятати, що ванна — це та кімната, з якої у людини зазвичай пов'язані початок і кінець дня. Вранці ми вмиваємося або приймаємо душ перед роботою, а ввечері здійснюємо гігієнічні процедури перед сном. Тому ванна кімната повинна бути красивою і зручною, максимально функціональною і комфортною.

Важливо підібрати таку сантехніку та обладнання, які ідеально “впишуться” в конфігурацію ванної кімнати, зайнявши мінімум місця. Віддайте перевагу кутовій душовій кабіні або гідробоксу, а не ванні — вони набагато компактніші. Виберіть пральну машинку з горизонтальним завантаженням — тоді над нею з'явиться місце для кількох поличок, яким не завадять її дверцята. Розрахуйте необхідний обсяг бойлера і прикріпіть його в кутку. Також, краще вибрати сучасні “підвісні” моделі унітазу і умивальника, сховавши комунікації.

pic



pic Навіть в маленькій ванній потрібно знайти підходяще місце для безлічі різноманітних речей, без яких не обійтися. Тому важливо постаратися кожен сантиметр корисної площі використовувати раціонально. Допоможуть в цьому різноманітні шафки і полички, які потрібно грамотно “вписати” в існуючий простір. Наприклад, в маленьких ванних кімнатах обов'язково потрібно задіяти простір під ванною або умивальником. Там можна обладнати місце для зберігання миючих і чистячих засобів, шампунів, гелів і косметики. А щоб не було відчуття хаотичного нагромадження — приховати полички спеціальним розсувним екраном. Розмістити душові приналежності можна і на кутових поличках над ванною або в душовій кабінці.



pic



pic Візуально розширити простір допоможе комбінування різних оздоблювальних матеріалів на стінах ванної кімнати. В інтер'єрі невеликої ванної кімнати будуть виграшно виглядати поєднання матової і глянцево-дзеркальної плитки, плитки контрастних кольорів. А ось великі декоративні малюнки на плитці, навпаки, візуально “з'їдають” простір, тому підходять тільки для просторих приміщень. Не підійдуть для тісних ванних і темні кольори обробки, віддайте перевагу світлим матеріалам.



pic



pic Підкреслити об'єм допоможе і освітлення. Використовуйте кілька джерел світла — і ванна кімната буде здаватися більшою.

Відмінний варіант для візуального розширення простору — це дзеркала в інтер'єрі ванної кімнати. Але з-за того, що в приміщенні часто підвищена вологість, перепади температур і бризги мильної води, за дзеркалами потрібен ретельний догляд. Тому, якщо ви готові витрачати час і сили на щоденне підтримання чистоти дзеркальних поверхонь, використовуйте їх для обробки однієї із стін або стелі.



pic

Не забудьте про декоративні аксесуари — тримачі для мила і зубної пасти, яскраві рушники і контейнери для косметичного приладдя.

Навіть невелика ванна кімната при креативному підході до її устаткування буде зручною і комфортною для господарів квартири. А стильний інтер'єр допоможе починати день з позитивних емоцій.

Джерело

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Їдеї новорічного декору [ФОТО]

10 приголомшливих ідей, які зроблять інтер’єр вітальні ексклюзивним