На Рівненщині вдалося розширити межі проекту Світового банку - зекономлені кошти підуть на відкриття кардіологічного центру в Сарнах.

За словами начальника обласного управління охорони здоров’я Рівне нської ОДА Юрія Осіпчука, потреба у відкритті кардіологічного центру в Сарнах викликана новітніми стандартами лікування серцево-судинних захворювань. Адже для ефективного лікування, приміром, інфаркту міокарда, згідно сучасних норм лікування, хворому потрібно надати допомогу протягом двох годин. Інакше починаються досить суттєві ускладнення.



pic «Для північних районів, враховуючи відстані та якість доріг, швидка допомога фізично не зможе доставити пацієнта за дві години до серцево-судинного центру в Рівному. Тому виникла потреба відкриття такого центру в Сарнах. Цей центр функціонуватиме як відділення обласної клінічної лікарні та дозволить вчасно надавати допомогу хворим», - розповів Юрій Осіпчук.

В свою чергу, керівник групи консультаційної підтримки субпроекту на Рівне нщині Сергій Рибачок зазначає, що відкриття цього центру відбудеться в межах реалізації проекту за рахунок раніше зекономлених коштів.

pic «Всього на створення серцево-судинного центру в Сарнах спрямовується близько 1,5 мільйона доларів США. За ці кошти, які вдалося зекономити під час попередніх закупівель, ми придбаємо усе необхідне обладнання для повноцінного функціонування центру. Саме ж приміщення буде реконструйоване за рахунок співфінансування проекту», - розповів Сергій Рибачок.



pic Про це повідомляє Рівне нська обласна державна адміністрація.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv