Наближаються одні з найдивовижніших свят року, а саме Новий рік та Різдво. Що може бути краще за прикрашений дім, святковий стіл та проведений час у колі сім’ї та друзів. Проте не менш важливою і приємною є підготовка до цих чудесних днів.

Головна атрибутика Новорічних свят, звичайно ж — ялинка. Нині якісні ялинкові прикраси не кожному по кишені. Але найбільш цінними незмінно є іграшки, зроблені своїми руками.

Ми підібрали декілька ідей іграшок-хендмейд. З ними ваша зелена красуня буде оригінальною та незабутньою, до того ж і ви проявите свою фантазію та весело проведете час. Матеріали для іграшок, зроблених руками, легко знайдуться у ваших шухлядах і шафах, а також у магазині “Все для рукоділля”.

1. Ялинкова прикраса з намистин і атласної стрічки



pic

Для виготовлення даної іграшки Вам знадобиться:

— намистини (8 – 15 штук) – круглі або квадратні для стовбура;

— 30 -40 см атласної стрічки;

— велика голка і міцна нитка.

pic

2. Новорічні іграшки своїми руками з фетру

Для виготовлення Вам знадобляться такі матеріали:

— різнобарвний фетр;

— картон для шаблонів (наприклад, ялинки);

— товсті контрастні нитки для зовнішніх швів і звичайні тонкі для пришивання прикрас і петельок;

— стрази, намистини, паєтки, гудзики, стрічки для прикраси і тонка стрічка для петельок;

— синтепоновий або силіконовий наповнювач (якщо ви вирішите зробити об’ємну ялинкову іграшку);

— голка і ножиці.



pic

Для кожної іграшки вам знадобиться вирізати дві однакові форми (одну лицьову, яку ви будете прикрашати, і тильну). Дайте волю фантазії, і декоруйте лицьову частину майбутньої ялинкової прикраси стразами, бісером, вишивкою або стрічками. Потім пришийте петельку і зшийте обидві частини. Якщо задумали зробити об’ємну іграшку, залиште невеликий отвір для наповнювача, набийте іграшку, потім зашийте повністю.

3. Прикраси з ниток

Вам знадобляться такі матеріали:

- нитки (краще щоб вони були не тонкі)

- клей ПВА

- кульки



pic

Кулі з ниток завжди справляють враження. Та й зробити їх не так вже й складно. Для цього потрібно надути невелику кульку, просочити нитку клеєм ПВА і хаотично намотати її на кулю. Важливо не забути залишити місце для видалення кульки — найкраще в районі його хвостика. Після того, як клей гарненько висохне, кулю треба лопнути і акуратно витягнути. Готову прикрасу можна декорувати або пофарбувати.

4. Лампочки на ялинку



pic

Ви ніколи не замислювалися, що звичайні лампочки розжарювання дуже схожі на ялинкові кульки? Тут все просто. Берете лампочку і декоруєте її бісером, кольоровими нитками, гудзиками та стрічками. Все залежить від вашої фантазії. Головне не забудьте прикріпити нитку, щоб повісити іграшку на ялинку.

Тепер Ви знаєте як зробити свою ялинку оригінальною та здивувати нею усіх гостей. Насолоджуйтеся творчим процесом і наближенням свята! Якщо вам потрібні намистики, стрічки, нитки і голки, мережива чи бісер для виготовлення іграшок своїми руками - усе потрібне ви знайдете у магазині "Все для рукоділля”, за адресами:

м. Рівне , вул. В’ячеслава Чорновола, 10 (ТЦ "Вікторія"), 2-й поверх, (097) 08-63-170

м. Рівне , вул. Орлова, 2 (магазин "Стефані"). (097) 08-63-154.