Сучасні мобільні лабораторії з габаритно-вагового контролю запобігатимуть ДТП та руйнуванню доріг Рівненщини.

На Рівне нщину завітав з робочою поїздкою Голова Державної служби України з безпеки на транспорті Михайло Ноняк. Посадовець вручив працівникам підвідомчого управління ключі від 3 новітніх лабораторій європейського зразка облаштованих сучасним обладнанням.

Дані комплекси призначенні для проведення габаритно-вагового контролю на спеціально облаштованих майданчиках на дорогах загального користування.

Мобільні лабораторії багатофункціональні та призначені для проведення режимів праці та відпочинку водія перевірку габаритних параметрів транспортного засобу та його технічного стану. Це пересувний повноцінний мобільний офіс. Обладнаний 3-ма робочими місцями для інспекторів, автономним обігрівом, необхідною комп’ютерною технікою з підключенням до Інтернету та принтером для друку. Все обладнання сертифіковане та відповідно перевірене.

«Такі мобільні офіси на колесах не тільки забезпечать безпеку на дорогах. Рівне нщина є транзитною областю з міжнародними сполученнями. Цього року ми активно зайнялися будівництвом доріг. Потужні і гарні результати ми показуємо в цьому напрямку. Багато зроблено цього року. Ще більше плануємо і маємо коштів на наступний. Тому зараз надзвичайно важливо дати новий подих Укртрасбезпеці. Адже саме завдяки ефективній їх роботі ми зможемо зберегти наші нові дороги від руйнування», - звернувся до присутніх голова Рівне нської ОДА Олексій Муляренко.

pic За словами Михайла Наноняка на наступний рік передбачено 48 мільярдів гривень на будівництво доріг.

Запрацює з нового року і дорожній фонд щодо безпеки на дорозі. Будуть будуватися відповідні розв’язки, наземні та підземні переходи, ставитися світлофори. Близько мільярд сімсот тисяч гривень піде на збереження доріг, безпеку пересування.

«Одним з таких засобів безпеки є і мобільні комплекс, які ми вам сьогодні презентуємо. Загалом на Україну за кошти Єврокомісії їх було закуплено 78 в рамках підтримки транспортної інфраструктури України. Пересувні лабораторії дають можливість перевіряти не тільки габаритно-ваговий транспорт автомобілі, а й всі пасажирські перевезення, таксі. Інспектори тепер зможуть вільно пересуватися по області і виявляти порушників на різних видах перевезень», - зазначив Михайло Ноняк.

Михайло Ноняк вручив обласним інспекторам Укртрансбезпеки прапор установи та 13 індивідуальних нагрудних знаків.

pic Потому Олексій Муляренко та Михайло Ноняк обговорили та спланували будівництво нових майданчиків для габаритно-вагового контролю по області в найбільш ефективних для цього місцях.

Повідомляє Рівне нська ОДА.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv