Від 8-ої ранку і до 10-ої вечора мешканці міста святкували його День народження, ледве встигаючи з одного концерту на інший і залишаючи вміст гаманців на алеї майстрів. До Дня Рівного своїх талантів і праці не пошкодували і традиційні, і не дуже умільці - місцеві та з усіх куточків України. І якщо купити можна було не все, то надивитися і сфотографуватися - скільки завгодно.

Величезний натовп людей, перекрита центральна дорога і просто хороший настрій - рівняни святкують День міста. На організовані концерти та виставки не прийшов хіба що ледащий. Чи не найбільше відвідувачів зібрала виставка-ярмарок «Бурштинові ряди». 6 підприємців виставили тут свої роботи. Картини,ікони, намиста. Майстриня Ольга Баранова у своїх напрацюваннях поєднує бурштин з деревом. Каже тому її картини не з дешевих. Жінка намагається постійно створювати щось нове.

Робота на замовлення у майстрів бурштину ввійшла у моду. Але не завжди це прибуток, ось цей портрет Олега Скрипки бурштинова фірма зробила безкоштовно для міста його подарують відомому гостю пізніше.

І хоча бурштинові ряди вперше у рівному, але керівництво міста планує зробити їх традиційними. Кому бурштин за дорогий алея майстрів якраз до снаги. Ціни помірні - роботи найвищої якості. Вишиті сорочки, вироби з бісеру соломи. Петро Гаврилюк пишається своїм ремеслом, і хоча не один мозоль заробив на пальцях та це того варте. А от Рівне нський рокабілі-гурт «От Вінта» виставив на показ своє дітище «Летючу черепаху» ту з якою кілька місяців тому ледь не перелетіли Дніпро на турнірі «Флюгтаг». Біля справжнього витвора авіаційного та дизайнерського мистецтва неабияк людно гості міста й самі рівняни залюбки фотографуються з диво-звіром. Черепаха пролетіла всього кілька метрів, та отримані травми не дозволять їй знову підкорювати Дніпро. Тому вона буде милувати око рівнян на свята.