10 років пустує незавершена добудова Кисорицької школи, що у Рокитнівському районі.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv

Частково зведені шість класних кімнат та величезний спортзал, на жаль, не використовуються за призначенням.

У 2009 році з’явився двоповерховий фасад, провели комунікації, поштукатурили стіни. За браком коштів будівництво декілька разів призупиняли і знову розпочинали. За останні роки зросла не лише вартість проекту, а й змінилися державні будівельні норми.

Директор школи Валентина Самойлюк сподівається, що питання зрушить з місця, адже останніми роками діток в селі народжується більше і демографічна ситуація покращується. Про проблеми вона розповіла представникам влади, які побували в закладі: «У школі постійно збільшується кількість паралельних класів, не вистачає кабінетів. А це приміщення довгі роки пустує».

Для завершення будівництва необхідно ще постелити підлогу, викласти плитку та облаштувати сходи. Найбільше робіт потребує спортзал – підлога була покладена із порушенням технології, тому її демонтували. Загалом усе приміщення потребує часткового ремонту, адже пройшло багато часу.

Втім, першочергово треба відкоригувати проект та провести повторну експертизу проекту. Відповідне доручення вже отримало районне управління освіти.

За приблизними підрахунками, на добудову Кисорицької школи потрібно близько 8 млн. грн.