Так вирішили українські парламентарі і планують внести зміни до закону "Про автотранспорт". Якщо голосів вистачить - "шашечки" дозволять вішати тільки на авто класу "люкс" - із відповідними потужностями, салоном та обкладанням. Тож рівнянам доведеться переглянути свої звички або статті витрат.

Вже від першого вересня страхування автомобілів таксі зростає утричі. На додачу — новий законопроект "Про автомобільний транспорт". Відповідно до нього усі автомобілі таксі будуть однакового кольору, лічильника замінить касовий апарат, в салоні обов'язково з'явиться кондиціонер. Місцеві таксисти із можливих нововведень сміються. Посмішка зникає, коли чують, що на дорозі залишаться лише автомобілі таксі класу "Люкс" і жодного "бюджетного" авто.

Єдине нововведення, із яким погоджується хоча б частина таксистів, - вікове обмеження на автівки. Готові навіть пройти навчання на курсах таксистів. Хоча мають з цього приводу запитання. Голова профспілки таксистів області порахував: за останні п'ятнадцять років це вже буде шоста зміна Закону України "Про автомобільний транспорт". Переписують закони щоразу під вибори або коли в Україні змінюється влада. Покищо пропоновані зміни чинності не набрали. Але якщо Верховна Рада за новий закон проголосує...

Діючий закон Про автотранспорт хочуть змінити, щоб контролювати ринок, - припускають таксисти. А щоб не допустити монополізацію ринку перевезень, 3 вересня таксисти з усіх міст зустрінуться у Мінтранспорту та зв'язку. Якщо профільний міністр їх не почує, обіцяють перейти у наступ.