Під гаслом «Живи і працюй в Україні!» у Рівненському міському центрі зайнятості пройшов перший в області Форум професійних майстрів.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv

Учасниками дійства стали майже 80 шукачів роботи з м.Рівне , Рівне нського та Здолбунівського районів, досвідчені майстри та підприємці.

«Сьогодні багато людей шукають роботу, а підприємства – працівників. В той же час в службі зайнятості стоїть на обліку майже 45% людей з вищою освітою, а підприємства потребують тих, хто може працювати руками. І цей захід направлений на допомогу безробітним у започаткуванні і розвитку власного бізнесу, сприяння професійному розвитку майстрів» - зазначив директор служби зайнятості Іван Ткачук, відкриваючи Форум.

Під час презентації «Домова служба – площадка розвитку професійних майстрів», ініціатор заходу керівник бізнес-системи Валерій Гусак на прикладі майстрів своєї компанії закликав слухачів не виїжджати на роботу за кордон, адже і в Рівному можна в галузі господарсько-побутового обслуговування заробляти чималі гроші. Валерій Миколайович поділився з чоловічою аудиторією власним досвідом роботи у службі, відповів на запитання та запросив на роботу спеціалістів з ремонту квартир, електроніки, сантехніки та монтажу.

Досвідчені майстри представили останні новинки професійних сучасних інструментів, прибиральну техніку та надали індивідуальні консультації.

За круглим столом «Проблеми кадрового забезпечення сфери побутового обслуговування клієнтів» керівники та фахівці служби зайнятості, Рівне нського РЦПТО ДСЗ, засновник «Домової служби», представники професійно-технічних навчальних закладів, навчально-методичного центру профтехосвіти у Рівне нській області обговорили проблеми кадрового забезпечення роботодавців. Учасники висловили свої пропозиції щодо поліпшення ситуації на ринку праці, проведення профорієнтаційної роботи, методичного забезпечення, змінення професійних стандартів.

Під час Форуму відбувалося активне спілкування та обмін досвідом людей, які народжені працювати руками.

Про це повідомляє прес-служба Рівне нської ОДА.