Обираючи інтер’єр для спальні, думай не тільки про те, наскільки тобі подобається, як він виглядає. За допомогою кольору, який буде оточувати тебе в затишному нічному гніздечку, ти можеш досягти того, що будеш краще спати або частіше займатися коханням.

Синій, блакитний

Якщо твій будуар аквамариновий або блакитний – ти, напевно, добре висипаєшся, а тому – досить позитивна людина. У блакитних і синіх спальнях спиться краще всього, і зазвичай сон в них триває 7 годин 52 хвилини на добу. Це неспроста. Особливі рецептори в наших очах – ті ж клітини, які повідомляють добовий ритм нашому мозку – особливо чутливі до блакитного і синього кольору.

Синій асоціюється зі спокоєм (уяви собі океан або безкрає небо), а тому може уповільнити твій пульс і знизити артеріальний тиск. Не дивно, що більше половини людей з блакитною спальнею заявили, що вони зазвичай прокидаються щасливими.

Жовтий

Як не парадоксально, другий кращий колір для сну – це жовтий. Сонячний відтінок стимулює нервову систему, сприяючи розслабленню. До того ж цей життєрадісний відтінок легко створює затишок.

Зелений

Природні відтінки зеленого – теж непоганий вибір. Це гарний колір для сну, і 22% опитаних, які спали в зеленій спальні, стверджують, що прокидаються в досить оптимістичному настрої.



pic Сріблястий

Людям у спальнях в сріблястих тонах подобаються розкішні і заспокійливі металеві нотки, але вони натикаються на несподіваний побічний ефект. П’ята частина респондентів зі сріблястим інтер’єром спалень зізналася, що вони охочіше займаються зарядкою в спальні. Мабуть, сріблястий колір нагадує їм металеві частини тренажерів.

Помаранчевий

Відтінки оранжевого додають тепла, створюють атмосферу, яка підходить для відпочинку і сприяють травленню, особливо якщо ти щільно повечеряєш (відомо також, що вони розпалюють апетит, так що обережніше з помаранчевим, якщо борешся з нічними візитами до холодильника). Цей колір допомагає розслабити м’язи, що теж важливо для гарного сну.

Фіолетовий

У фіолетовій спальні відпочивається найгірше: в середньому, їх мешканцям вдається поспати лише 5 годин 56 хвилин за ніч. Цей насичений колір можна назвати сильним психостимулятором, це заважає відключитися після напруженого робочого дня і викликає яскраві сни та навіть кошмари.

pic Темно-коричневий

Цей колір не особливо затишний і може викликати у мешканців такої спальні почуття замкнутості, дискомфорту і занепокоєння.

Сірий

Темно-сірий – це дуже поганий вибір. Мало того, що він сумний; опитування показало, що мешканці сірих спалень, влаштувавшись в ліжку, проводять купу часу в Інтернет-магазинах, замість того, щоб лягти і виспатися.

pic Світло-коричневий

Закохані, зверніть увагу. Пари, які сплять у кімнатах із карамельним інтер’єром, займаються сексом частіше, ніж усі інші.

Червоний

Усупереч поширеній думці, червоний колір спальні – найгірший для романтики. Люди, які пофарбували спальню в цей агресивний колір, кажуть, що займаються любов’ю лише раз на тиждень.

Білий або кремовий

Якщо ти – трудоголік, уникай фарбувати спальню в білий колір. Люди, оточені перед сном кремовою і білою кольоровою гамою, раз у раз працюють в ліжку перед сном (або замість сну).

pic Золотий

Це може звучати як кліше, але банкіри та інші працівники фінансової сфери обирають золотисті тони для оформлення спальні частіше за інших. Їм комфортно, коли колір жаданого жовтого металу оточує їх навіть під час сновидінь.

Джерело

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Зимовий сад в інтер'єрі: корисні ідеї для будинку

5 ляпів в дизайні суміщеного санвузла