Ярослава Гранітного, ((http://rivne1.tv/news/81419)(який влаштував пікет біля РОДА)) за легалізацію видобутку бурштину на Рівненщині, триматимуть під вартою до 13 березня. Досудове розслідування підходить до кінця.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv

Про це сьогодні, 1 березня, повідомив слідчий справи Романов під час розгляду клопотання про продовження строку тримання під вартою у Рівне нському міському суді.

«Всі мої дії під час мітингу були законні. Працівники СБУ прийшли до мене в СІЗО і просили свідчення, на них я не збирався відповідати без свого адвоката, бо на мене «накатають» ще одну статтю. Я хотів б відхилити клопотання про тримання вартою, бо хочу додому, хочу прийняти ванну, бо в СІЗО є тільки душ», - сказав підозрюваний Ярослав Гранітний.

Його адвокат Ярослав Калька заявив, що досудове розслідування триває вже протягом 10 місяців і за 10 днів, поки Гранітний буде під вартою, слідчі не знайдуть більше доказів проти нього у цій справі.

Суд виніс вирок продовжити тримання під вартою до 13 березня 14:30.

Нагадаємо, Ярослава Гранітного підозрюють у сепаратизмі через влаштування мітингу біля Рівне нської ОДА в квітні минулого року за легалізацію видобутку бурштину в Рівне нській області. Після проведеної акції в російських ЗМІ з'явилися публікації -"Бурштиновий майдан почався в Рівному" та інші.

pic