Як зробити так, щоб ваші заощадження в найближчі роки не просто лежали під подушкою чи проїдалися, а ефективно працювали? Місць та способів куди можна вкласти гроші - безліч. Основна проблема в тому, як при цьому не пійматися на гачок тих, хто просто хоче збагатитися на вас, і вкласти гроші так, щоб вони приносили прибуток саме вам.

Напрямок інвестування в першу чергу визначається сумою, яку інвестор готовий вкласти, розглянемо найбільш актуальні сфери для інвестування в 2018 році з погляду дохідності та можливих ризиків.

Банківський депозит — це найпоширеніший метод вигідного вкладення ваших коштів. Тут важливо вибрати стабільний і надійний банк, з хорошою репутацією, значним досвідом, з високим рівнем ліквідності, відомими власниками, бажано з міжнародним капіталом. Перевагами банківського вкладу є зрозумілість фінансового інструменту, немає необхідності детально вивчати банківську систему для оформлення депозитного договору. Вся відповідальність за ваш внесок лежить на банківській установі. А тепер про мінуси. При достроковому знятті депозиту ви втрачаєте відсотки, заради яких несли гроші в банк. Але найголовніший недолік - прибутковість на рівні 18% річних. Враховучи реальний стан української економіки, інфляція повністю перекриє дохід від вкладу.

Фахівці рекомендують або вкладати гроші в банки на нетривалі терміни, або використовувати довготривалі великі вклади для диверсифікації коштів і стратегічного накопичення, хоча б до моменту, вибору оптимальнішого шляху інвестування. Купівля дорогоцінних металів. Хороший, але малодохідний спосіб вкладення грошей. Більш підходить тим людям, які вже володіють накопиченнями, що працюють на них, отримують пасивний дохід і тому можуть дозволити собі вкладати гроші в те, що не буде істотно збільшувати накопичення, але зате буде надійно зберігати їх.

Інвестування в бізнес — прекрасний спосіб додаткового джерела доходів. У цьому випадку, ви повинні від «а» до «я» вивчити проект, в який збираєтеся вкладати свої кошти: зрозуміти його перспективи, темпи розвитку і вигоду особисто для вас.

Купівля цінних паперів та акцій — це вигідне і просте інвестування, але потрібно точно знати цінність акцій конкретного підприємства, щоб вигідно вкласти кошти і розбагатіти. Не забувайте і те, що саме ринок цінних паперів є найбільш нестабільним і абсолютно непередбачуваним.

Інвестування в нерухомість може забезпечити вас хорошим і стабільним доходом, але в тому випадку, якщо ви вкладаєте великі кошти: для покупки звичайної квартири необхідна істотна сума і не кожна людина може собі це дозволити. Складно прогнозувати, якими будуть ціни на ринку житла наступного року. Звичайно, якщо вам треба просто вирішити власну житлову проблему, зараз можна знайти відповідний варіант. Слід пам'ятати, що ваші вкладення можуть надовго виявитися замороженими, стабільність доходів - дуже відносною. Не варто забувати про такі "дрібниці", як ремонт, амортизаційні витрати на усунення наслідків проживання не зовсім ідеальних орендарів і здорожчання комунальних тарифів, яке далеко не завжди вдається перекласти на плечі квартиронаймача.

Безсумнівно, дуже перспективним в Україні може стати інвестування в придбання землі. За однієї умови - якщо парламент зніме мораторій на їх продаж. Але навіть якщо це станеться, потрібно мати не тільки значний капітал, а й бути готовим до серйозної конкурентної боротьби - охочих взяти участь у такому інвестуванні буде більш, ніж достатньо.

Будівництво сонячної елеектростнації під «зелений тариф» — сучасний метод вкладення грошових коштів. Зелений тариф – це спеціальні фінансові можливості, які спрямовані для заохочення населення щодо вироблення електроенергії з альтернативних джерел енергії в приватних домогосподарствах використовуючи енергію сонця або вітру.

В чому ідея інвестування – на об’єкті нерухомості що перебуває у Вашій власності здійснюється будівництво сонячної електростанції. Після укладання договору з енергопостачальною компанією сонячна електростанція розпочинає генерацію електричної енергії в загальну енергомережу. Вартість сонячної електроенергії яка буде вироблятися електростанцією за ставкою «зеленого тарифу» становить 0,18 Євро за 1 кВт/год. При цьому ринкова ціна електроенергії з мережі становить близько 0,4 Євро за 1 кВт/год. При правильному розрахунку обладнання сонячні панелі вироблять достатню кількість енергії для повного покриття споживання Вашим будинком та повернуть вкладені інвестиції за розумний строк. Контракт з Обленерго укладається на термін до 2030 року. Окупність інвестицій становлять від 4 до 6 років. Найбільшими перевагами інвестування у сонячний бізнес є те, що всі виплати прив’язані до курсу Євро, дохідність інвестицій становить 16 %, Ваші інвестиції захищені спеціальним законом. Додатковими аргументами інвестування у сонячний бізнес є доступність проектів - сума першопочаткових вкладень розпочинається від 5 тис. дол. США. Всі вкладення власник здійснює у власне житло, що однозначно додає вартості нерухомості. У безпечність та надійність вкладення у зелену енергетику говорить і статистика підключених приватних сонячних електростанцій в Україні за 2017 рік. Так згідно даних НКРЕКП протягом 2017 року в Україні до «зеленого тарифу» підключено 2000 приватних сонячних електростанцій.

В підсумку створюється унікальні умови інвестування: з одного боку ваші гроші працюють і приносять прибуток, протягом дії договору вкладення окуповуються двічі, при цьому ви економите на оплаті послуг енергопостачання.

При виборі способу як правильно вкласти гроші, керуйтеся особистими уподобаннями, вибирайте кілька інструментів інвестування та отримання доходу, проводьте аналіз всіх пропозицій фінансового ринку. Ще пам'ятаєте, з якою метою ви здійснюєте вкладення грошей — залежно від цього підбирайте найбільш підходящі фінансові інструменти.

Про ефективний спосіб інвестування - «зелений тариф» ви можете дізнатись на сайті https://solarsystem.com.ua/.

Потурбуйтесь про свої кошти — оберайте перевірене.