У Рівному запроваджено послуги патронату над дитиною.

У лютому цього року розпорядженням міського голови відповідно до статті 32 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та Сімейного кодексу України (ч.7 ст.252) у Рівному запроваджено послугу патронату над дитиною.

Закладом, який організовуватиме надання послуг патронату над дитиною у м. Рівне , визначено Рівне нський міський центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді.

Працівниками центру з метою інформування населення, зокрема потенційних патронатних вихователів, проведено 5 зустрічей, зокрема у міському центрі зайнятості, територіальному центрі соціального обслуговування населення та з представниками церкви християн євангельської віри. У зустрічах взяло участь 248 осіб.

Патронат над дитиною - це одна з кращих практик альтернативного догляду за за дітьми, які тимчасово залишилися без батьківської опіки.

За таку послугу вихователь має відшкодування - щомісяця отримує грошове забезпечення в розмірі 5-ти прожиткових мінімумів для працездатних осіб; при влаштуванні 2-х і більше дітей, віком до 1 року, неповнолітньої вагітної, дитини з ВІЛ, грошове забезпечення збільшується на 10% за кожну дитину та категорію, але сумарно не перевищує 50%

Термін перебування дитини під патронатом визначається її індивідуальними потребами та залежить від складності життєвих обставин, які спричинили її влаштування, але не має перевищувати 3 місяці.

За детальною інформацією звертайтесь: Рівне нський міський центр соціальних служб для сім»ї, дітей та молоді (Рівне , вул. Шевченка,45), 26-17-82, 62-06-06 або http://www.patronat.in.ua/

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv