Грошові прикмети і забобони у житті людей завжди займали провідне місце. І при цьому ще наші пращури помітили, щоб забути про бідність, треба не тільки наполегливо працювати, але і дотримувати визначені правила поводження з фінансами. Тобто, правильно зберігати, давати в борг і навіть рахувати.

- Ні в якому разі не можна зберігати гроші у світлому місці. Фінанси люблять не тільки тишу, але й затишні, темні місця.

- Щоб не втратити удачу і регулярні грошові надходження, не виносьте сміття з будинку по вечорах. Краще це робити вранці.

- Ніколи не можна повертати, дарувати чи приймати порожню тару. Наприклад, якщо вас пригостили банкою варення, повертаючи скляну ємність покладіть в неї шматочок хліба або цукерку. Це робиться для того, щоб достаток у домі не збіднів.

- Нікому, навіть рідним людям – не можна давати гроші в борг після заходу сонця. Інакше купюри ніколи до вас не повернуться. Якщо ж зважилися дати в борг певну суму грошей, робіть це вдень, при цьому примовляючи: «Нехай у тебе завжди будуть і у мене примножуються».

- Також наші предки вірили, що навіть милостиню треба подавати по-особливому. А саме: дати гроші тому, хто просить, примовляючи: «Хай багатіє рука, що дає». При цьому не можна дивитися в очі тому, кому подається милостиня.

- Якщо у вас фінансові проблеми, подивіться, наскільки у вашому будинку брудні вікна, дзеркала. Вважається, що бруд на скляних поверхнях блокує надходження грошей у ваш будинок. Тому варто їх терміново помити.

- Не можна брати здачу брудними і порваними грошима. До таких купюр навіть не можна торкатися: краще відразу просити їх замінити.

- Увечері не можна залишати на столі ніж, гроші або порожню пляшку. Це веде до приходу в будинок злиднів і потреби.

- Якщо до вас у гості прийшла сусідка, обов'язково запросіть її в будинок і не стійте на порозі. Вважається, якщо довго стояти на порозі, то це до відлякування удачі і благополуччя від будинку.

Джерело

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Як захистити свій дім від порчі?

Які ікони повинні бути в будинку для захисту від злодіїв та лихого ока