Якщо ви не можете прокинутися, і цілий день ходите знесилені, озирніться навколо себе. Можливо, причини сонливості знаходяться від вас на відстані витягнутої руки.

Ці сім цілком нешкідливих і звичних речей у вашому домі можуть бути причиною порушення сну і навіть хронічного почуття втоми.

1. Безлад

Безлад в будинку тримає ваш мозок в постійній напрузі. А перманентний стрес (навіть такий малопомітний) призводить до нервового виснаження і почуття вічної втоми. Щоб розірвати порочне коло, зробіть регулярне прибирання своєю корисною звичкою.

2. Стіни блакитного кольору

Звучить дивно, але згідно з результатами американського дослідження, проаналізувавши 2 тисячі різних будинків зі спальнями блакитного кольору, саме цей заспокійливий колір здатний сповільнювати серцевий ритм і знижувати серцевий тиск. Отже, блакитний фон змушує вас відчувати сонливість. Навіть, якщо ви цього не розумієте.

3. Телевізор

Точніше, звичка засинати під його акомпанемент. Справа в тому, що синій діапазон видимого випромінювання пригнічує вироблення мелатоніну, гормону-регулятора добових ритмів, що відповідає за здорову втому і сон. В результаті сам сон стає обривчастим і неглибоким, так що вранці ви напевно прокинетеся ще більш втомленим, ніж заснули.

4. Вино

Любите запити вечерю келишком червоного вина? Справа непогана. Але тільки, якщо ви вечеряєте хоча б за три-чотири години до сну. А ось вживання навіть невеликої дози алкоголю пізніше, всупереч деяким думкам, подарує не міцний сон, а неспокійний. І, як результат, почуття повного безсилля на ранок.

5. Ароматичні свічки

Особливо, з ароматом лаванди та іншими "розслаблюючими". Не варто недооцінювати ефект ароматерапії.

6. Завжди опущені жалюзі і щільні штори

Темрява - друг хорошого сну. Але щоб не відчувати сонливості вже о четвертій годині вечора, залиште вікна незаштореними до близькості тихої години.

7. Занадто холодна кімната

Холодний душ звичайно бадьорить більше кави, прохолодна температура в будинку, навпроти, змушує тебе відчувати сонливість. А тому намагайтеся охолоджувати виключно спальню і не тільки незадовго до сну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Геть стрес: найбільш заспокійливі кольори в інтер'єрі

Сірий колір в інтер'єрі кухні [ФОТО]