Усім подобається відчувати приємний аромат у своїй оселі, як у спальні, так і в інших кімнатах, але хімічні освіжувачі повітря, які можна купити в магазині, не надто корисні для здоров’я та довкілля.

Пропонуємо вашій увазі прості рецепти на основі желатину й ефірних олій, які подарують вашій оселі приємний натуральний запах.

Для виготовлення цього освіжувача поєднують желатин без смаку та ефірні олії. Запах можна підбирати відповідно до своїх смаків, оскільки він залежить від ефірних олій, які ви оберете.

Крім того, також можна додати сушені квіти, мушлі й інші декоративні елементи, які зроблять освіжувач повітря особливим елементом вашої оселі.

Його можна зберігати в невеликих контейнерах і розставити їх у спеціально обраних місцях по всьому дому, як-от у шафках і ванній кімнаті.

Освіжувач із запахом цитрусових та сосни

Інгредієнти:

1 пакет желатину без смаку;

2 склянки холодної води (500 мл);

1 столова ложка солі (10 г);

25 крапель ефірної олії сосни;

3 краплі ефірної олії лимона;

2 краплі ефірної олії солодкого апельсина;

1 крапля ефірної олії бергамоту;

10 крапель харчового барвника;

1 столова ложка горілки (10 мл) (за бажанням);

декоративні банки.

Приготування:

Налийте одну склянку води в каструлю та поставте її на великий вогонь. Коли вода закипить, додайте в неї желатин без смаку та перемішайте дерев’яною ложкою, доки він повністю не розчиниться.

Додайте столову ложку солі та другу склянку води. Потім додайте ефірні олії та харчовий барвник і перемішайте всі інгредієнти.

Перш ніж все затвердне, розлийте рідину по маленьких формочках або декоративних банках. Хоча це не обов’язково, можна додати трохи горілки, щоб подовжити термін користування.

Дайте банкам або формочкам настоятися протягом кількох годин, доки вони повністю не охолонуть (не накривайте їх). Коли вони матимуть потрібну консистенцію і запах, розставте їх у будинку там, де вам хочеться.

Пам’ятайте, що хоча запах цього освіжувача не буде такий сильний, як у магазинних засобів, він корисніший для довкілля та здоров’я вашої сім’ї.

Солодкий базилік і лимон

Інгредієнти:

20 крапель ефірної олії солодкого базиліку;

8 крапель ефірної олії лимона.

Апельсин і розмарин

Інгредієнти:

25 крапель ефірної олії солодкого апельсина;

5 крапель ефірної олії розмарину.

Лаванда

Інгредієнти:

30 крапель ефірної олії лаванди.

Лаванда, чебрець і лимон

Інгредієнти:

20 крапель ефірної олії лаванди;

5 крапель ефірної олії чебрецю;

2 краплі ефірної олії лимона.

Джерело

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Геть стрес: найбільш заспокійливі кольори в інтер'єрі

Яскравий інтер'єр: несмак або сміливий експеримент