Вперше на Рівненщині злісного боржника аліментів визнали винним у вчиненні адміністративного правопорушення передбаченого ст. 183-1 КУпАП та наклали адміністративне стягнення у виді виконання суспільно корисних робіт на 120 годин.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv

Таку постанову виніс суддя Березнівського районного суду Рівне нської області.

За словами начальника Березнівського районного відділу ДВС Головного територіального управління юстиції у Рівне нській області Наталії Трембіцької, мешканець Березнівського району не сплачував аліменти на утримання двох своїх дітей з 2009 року. За цей час його борг зріс до майже 79 тисяч гривень.

– Правопорушник у судовому засіданні визнав свою вину. Чоловік ніде не працює, майна не має. Відтак суд постановив накласти на боржника адміністративне стягнення у виді виконання суспільно корисних робіт на 120 годин. Оплата за них буде перерахована на сплату боргу з виплати аліментів, – розповіла Наталія Трембіцька.

Як повідомив начальник Головного територіального управління юстиції у Рівне нській області Микола Станіщук, захист прав дитини на гідне життя і достатній рівень утримання є одним із пріоритетних напрямків роботи в рамках проекту Мін’юсту «Я МАЮ ПРАВО!».

– Якщо хтось прикривається тим, що не може платити аліменти через відсутність роботи, то саме для таких боржників у законі й передбачено новий вид впливу – суспільно корисні роботи, – наголосив Микола Станіщук.

Зазначимо, що станом на 16 березня на Рівне нщині державні виконавці направили до суду 68 протоколів про вчинення боржником адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 183-1 КУпАП.