Як домогтися приємного запаху в будинку і квартирі: створюємо хорошу ауру.

Приємний запах в будинку, як і приємна аура, повільно і непомітно піднімає настрій, викликає прихильність до себе, створює затишок і спонукає всю сім'ю прагнути скоріше додому. І навпаки, затхлий, сирий, несвіжий запах в квартирі в рази знижує і тонус, і враження про вас як про господарку.

Як домогтися приємного запаху в будинку?

Приємний запах в будинку залежить не стільки від частоти прибирань, скільки від того, що в ньому не смітять. Чи то не винесене вчасно відро для сміття, чи брудний посуд , чи не свіжі продукти в холодильнику або вологе взуття в передпокої - ось і причина боротися з моторошними "ароматами", а також відповіді на запитання, як зробити запах в будинку приємним.

Іноді достатньо всього лише прибрати неприємне джерело, і домашня атмосфера знову запахне затишком. Хоча буває і так, що причини неприємних запахів непросто виявити з першого разу. А доведеться, якщо ви хочете домогтися приємного запаху в будинку.

Як позбутися неприємного запаху в будинку через каналізацію:щоб упевнитися в тому, що причиною неприємних ароматів в будинку стала саме каналізація, налийте чайну ложку олії м'яти перцевої у каналізаційну трубу. Так ви і від запаху позбудетеся, і зможете визначити, де виникла проблема. Пустіть в каналізацію гарячу воду. Якщо запах м'яти буде відчутний в іншій частині будинку, значить, шукайте витік в трубі саме там. Можливо, доведеться викликати сантехніка.

Що робити, якщо причина неприємного запаху в квартирі - домашні вихованці: килимове покриття можна почистити, використовуючи соду, яка має властивість вбирати неприємні запахи. Посипте килим содою, а через 15-20 хвилин пропилесосьте кімнату. Мокра пляма від свіжої сечі легше вбереться в газету і паперові рушники. Потім потрібно промити брудне місце водою і знову промокнути серветками. Також вам допоможуть спеціальні засоби для чищення килимів, засоби для виведення плям або нейтралізатор запаху тварин.

Як боротися з неприємним запахом в квартирі через сигаретний дим: Розставте невеликі ємності з оцтом по всій квартирі, щоб позбутися від запаху сигаретного диму. Оцет добре нейтралізує запахи, так що нехай стоїть до повного зникнення сигаретного запаху. Протріть меблі та підлогу розведеною оцтовою сумішшю з розрахунку 1 частина оцту і 5 частин води. Також, створити приємний запах у квартирі Вам допоможуть різноманітні ароматизовані засоби, вибір яких радує своїм різноманіттям: свічки, аромалампи з натуральними маслами, ароматичні палички, освіжувачі повітря, ароматичні дифузори і навіть звичайні палички кориці.

Читайте також: Як зробити натуральні освіжувачі повітря на основі желатину

Якщо потрібно швидко зробити приємний запах в будинку, можна приготувати що-небудь ароматне, наприклад, спекти імбирне печиво. Тільки стежте, щоб ваша випічка не підгоріла, інакше доведеться позбавлятися від нового запаху - тепер уже горілого. Також оперативно домогтися приємного запаху в квартирі можна, заваривши ароматні трави, спеції, прянощі або чай.