Компонент, виявлений в оливковій олії, який називається олеокантал, має протизапальну властивість, схожу на дію ібупрофену або ацетилсаліцилової кислоти – нестероїдних протизапальних препаратів.

Таке відкриття зробили американські дослідники. Олеокантал пригнічує деструктивні ферменти (або, як їх називають, ЦОГ-ензими), відповідальні за запальну реакцію, яка розвивається на тлі головного болю або загального болю.

Результати цього дослідження не тільки свідчать про корисність регулярного споживання оливкової олії, яка може приносити довгостроковий позитивний результат, аналогічний позитивній дії ібупрофену або ацетилсаліцилової кислоти, а й підтверджують інші добре відомі корисні властивості оливкової олії - зокрема, зниження ризику серцево-судинних і онкологічних захворювань на прикладі регіонів, де населення споживає цей продукт у великих кількостях (наприклад, у країнах Середземномор'я).

Автори дослідження відзначають: «Отримані результати наводять на думку, що споживання олеоканталу (оливкової олії) протягом тривалого часу може допомогти захиститися від певних захворювань».

«Найкращий лікар - той, хто знає про те, що більшість медикаментів не приносять ніякої користі». - Бенджамін Франклін


Ми в соціальних мережах: ФБ Інстаграм

Читай також:

Що таке гранола? Користь і шкода популярного сніданку

Поради дієтолога: Чим харчуватися в спеку?

Який улюблений колір у всьому світі?