Працівники поліції області запобігли наростанню конфлікту, який виник у результаті загострення міжконфесійного протистояння навколо Свято-Успенського храму у селі Птича Дубенського району. Забезпечення публічної безпеки та порядку триває.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv

Так, близько опівночі другого квітня до поліції надійшло повідомлення, що невідомі особи пошкодили вхідні двері церкви та зайняли її приміщення. Між представниками обох конфесій виник конфлікт, у ході якого тілесні ушкодження отримала 51-річна місцева жителька. Медики у неї діагностували закриту черепно-мозкову травму, струс головного мозку та забій скроні.

За фактами умисного пошкодження майна та умисного легкого тілесного ушкодження відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за попередньою правовою кваліфікацією частини 1 статей 194 та 125 Кримінального кодексу України відповідно.

Аби попередити та не допустити порушень правопорядку, правоохоронці в цілодобовому режимі забезпечують публічну безпеку та порядок поблизу Свято-Успенського храму, повідомляє Відділ комунікації поліції Рівне нської області.

Сьогодні, 3 квітня 2018 року, на офіційному сайті Рівне нської єпархії УПЦ МП з'явилася інформація про те, що нібито «сторонники Київського патріархату захопили храм в с. Птича». При цьому вказується, що «розкольники за лічені хвилини виштовхали представників громади УПЦ з храму, погрожуючи зброєю», а саму подію називають «ТЕРОРИСТИЧНИМ АКТОМ»!

У зв’язку з цим, прес-служба Рівне нської єпархії Української Православної Церкви Київського патріархату, з благословення архієпископа Рівне нського і Острозького Іларіона, надає офіційний коментар щодо вищезазначених подій.

Перш за все нагадуємо, що Свято-Успенська громада села Птича Дубенського району ще в 2014 році своєю більшістю (на той час понад 60% голосів) виявила намір вийти з підпорядкування Рівне нської єпархії УПЦ Московського патріархату та перейти в юрисдикцію Рівне нської єпархії УПЦ Київського патріархату. Через постійну брехню та провокації з боку УПЦ Московського патріархату, на даний момент їх прихильників в селі залишилось не більше 3%.

Неодноразово громада більшості зверталася до громади меншості з проханням почергово звершувати богослужіння у місцевому храмі, що дало б змогу уникати міжконфесійних протистоянь у Птичі. Однак за вказівками з Москви постійно ігнорується ця компромісна пропозиція, яка б дозволила відновити та забезпечити міжконфесійний спокій і порозуміння між громадами.

Після того як 2 квітня 2018 року Дубенський районний суд скасував тимчасово накладений арешт на Свято-Успенський храм села Птича, громада, яка своєю більшістю відкинула Московський Патріархат, вирішила зайти в свій рідний храм, який вона будувала та яким постійно опікувалася.

Підкреслюємо, що Рівне нська єпархія Української Православної Церкви Київського Патріархату храм в селі Птичі НЕ ЗАХОПЛЮВАЛА, як це намагаються зараз подати проросійські ЗМІ. ХРАМ ЯК І НАЛЕЖАВ ТАК І НАЛЕЖИТЬ ГРОМАДІ, яка є його законним власником, і, відповідно до Конституції та Закону України «Про свободу совісті та релігійні організації», має право вільно обирати своє підпорядкування тому чи іншому релігійному центру.

Фото: Дмитро Леонтіюк

pic



pic



pic



pic