Дивовижно світла 17-річна дівчина з’явилась в онкогематологічному відділенні. Це Іринка Маринич з Рокитнівського району. Іра – студентка-першокурсниця одного із найвідомішого навчального закладів України – Острозької академії.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv

Минулого літа дівчина успішно здала ЗНО і за його результатами змогла вступити до академії. По закінченню закладу Іринка мріє бути викладачем української мови та літератури. Це дивовижно для дівчини з далекого поліського села, що за 180 км від обласного центру. На питання чи не страшно було залишати батьківську домівку і їхати на навчання Іринка посміхається і впевнено каже: «Ні». В цій відповіді відчувається прагнення і любов до навчання. І цьому не завадить кілька сотень кілометрів. Але зараз на заваді стала хвороба. Ще рік тому у Іринки розпочались негаразди із здоров’ям. Та лише в січні цього року, після повторної операції в Інституті раку було остаточно встановлено діагноз.

Онкологічна хвороба внесла кардинальні зміни в життя багатодітної родини Маринич. Вдома залишилась мама із 6 дітьми. В лікарні поряд із Ірою – тато. Дівчині призначено 6 блоків хімії з цисплатином. Багатодітній родині вкрай важко справлятись із фінансовими витратами, які тягне за собою лікування онкологічного захворювання. Морально батьки та Іринка налаштовані на протистояння хворобі. Дівчина – одна з найстарших дітей, тому їй доводиться і батьків підтримувати, і меншим братикам і сестричкам показати приклад стійкості та мужності. У вересні Іринці виповнюється 18 років. До цього часу дівчині треба встигнути пройти основне лікування. А найкращим подарунком на таку дату було б повернення до навчання в академії. До нового року Іра встигла здати свою першу сесію та наразі має академвідпустку за станом здоров’я. Але в академії та групі дуже чекають на повернення дівчини.

Днями Іринка повернулась у відділення для проходження вже третього блоку хімії. Зараз у відділенні є цисплатин. Але крім «хімії» Ірині потрібні ще й інші ліки, які ми називаємо супроводжуючими. А ще ліки після цього, аби підняти аналізи. Родина дівчинки у скрутному фінансовому становищі і самостійно долати хворобу старшої доньки їм надзвичайно тяжко. Коштів на подальше лікування і обстеження Іринки потрібно буде чимало. Тому ми вже відкриваємо збір коштів для Ірини Маринич і просимо вашої участі у порятунку студентки-першокурсниці.

Контактні дані

#фонд_Скарбниця_Надії

Юлія Кутик (координатор) – 097 938 07 54

Реквізити для надання допомоги

КАРТКА ПРИВАТБАНК

Картка № 5169 3305 1050 4746

(карта БФ «Скарбниця Надії», але за банківськими правилами вона повинна бути емітована на фіз. особу – голову правління фонду, Кутик Юлію Миколаївну)

Призначення платежу – добровільна пожертва для Маринич Ірини

ПРИВАТБАНК

БФ «Скарбниця Надії»

ЄДРПОУ 37685693

р/р 26007054713460

КБ «ПриватБанк»

МФО 333391

Призначення платежу – добровільна пожертва для Маринич Ірини