Вчора, 10 квітня о 11:35 до Служби порятунку Рівненщини за телефоном «101» надійшло повідомлення про пожежу на відкритій території неподалік с. Метків, Рівненського району.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv

На місце виклику негайно було направлено три чергових відділення рятувальників та оперативно координаційний центр області.

По прибуттю рятувальники встановили, що на площі 1,2 га горить суха рослинність. На боротьбу з вогнем рятувальники подали три водяні стволи.

До ліквідації загорання залучалися 3 пожежних автоцистерни та 12 чоловік особового складу рятувальників.

По всій території України нині спостерігається суха весняна погода. За таких умов необхідно суворо дотримуватися правил пожежної безпеки в екосистемах, адже навіть іскра здатна спровокувати масштабне загорання.

«Ніколи не підпалюйте суху траву в лісі, післяжнивні залишки на полі, городі, біля своїх будівель! Будьте обережні з джерелами відкритого вогню, із сірниками та цигарками. Якщо ви помітили невелике загоряння трави або тліючу підстилку від покинутого багаття, намагайтеся загасити його самі. Іноді досить просто затоптати полум'я (ще треба почекати й переконатися, що трава або підстилка дійсно не жевріють, інакше вогонь може з'явитися знову). Якщо пожежу не можете загасити самотужки – зателефонуйте до Служби порятунку «101», повідомте про знайдений осередок загоряння, і вкажіть точне місце.»

Лише спільними зусиллями рятувальників та свідомим ставленням громадян можна створити надійний заслін від пожеж!



pic



pic



pic



pic



pic



pic



pic



pic



pic



pic

Про це повідомляє Головне управління ДСНС України у Рівне нській області.