28 квітня на межі Тернопільської та Рівненської областей стартує найбільша в Україні спортивно-патріотична теренова гра "Гурби-Антонівці". Гра присвячена 76-й річниці створення Української Повстанської Армії.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv

Що таке «Гурби-Антонівці 2018».

«Теренова гра» означає, що вона проходить на певній території – терені. У цьому випадку – це ліси біля урочища Гурби, що на межі Тернопільщини та Рівне нщини. Це легендарне історичне місце найбільшого бою УПА проти військ НКВС. Учасники поринають в атмосферу національно-визвольних змагань, вивчають історію не з книжок, адже саме на місці гри, у квітні 1944 року, відбулася ця битва.

«Гурби-Антонівці» - екстремальний захід, який гартує волю та характер учасників, ставить на шлях самовдосконалення, дає зрозуміти, що кожен здатен на більше. Також це зона здорового способу життя (на шкідливі звички тут просто немає часу).

Обов’язковою складовою заходу є прибирання лісового масиву на міс ці гри. Організатори та учасники, користуючись нагодою, після закінчення гри разом очищують територію лісу від сміття.

Це жива школа братерства, боротьби і командної роботи. Гра триває 60 годин безперервно, за цей час учасники стають частиною одного цілого: розподіляють побут, пліч-о-пліч змагаючись за перемогу.

«Популяризація бою та вшанування українських героїв – це і є основна мета проведення теренової гри. Кожен учасник усвідомлює, що приїхав у ліс не для того, щоб драйвово провести час, натомість, прагне загартувати себе, певною мірою спробувати пожити у ролі повстанця, захопитись ідеями націоналізму. Тут гартуються справжні патріоти, які потім приносять користь Україні – чи то йдуть на фронт, чи втілюють реформи»

Сайт гри: http://gurby.org.ua/

У програмі заходу:

12:00 - брифінг на терені гри (лісовий масив поблизу с.Антонівці). 13:00 - офіційне відкриття гри «Гурби-Антонівці». Звіти керівного складу команд, спільна молитва, виконання Гімну України та розгортання прапорів, виступи почесних гостей. 14:30 - показовий бій учасників гри, спілкування з учасниками та організаторами 17:30 - лекція про найбільший бій УПА Закриття гри - 1 травня 13:00

Деталі на сайті гри : http://gurby.org.ua/