32 роки тому про невеличке українське містечко Прип’ять дізнався весь світ. Сьогодні ж, рівняни вшанували мужність ліквідаторів ЧАЕС.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv

Вночі, 26 квітня, сталася жахлива аварія на Чорнобильській атомній станції, наслідки якої ми відчуваємо досі.

Мешканці Рівне нщини в числі перших взяли на себе приборкання радіаційної стихії, щоб ціною свого життя і здоров'я захистити не лише рідну землю, а й світ.

pic

Аби вшанувати мужність та самовідданість учасників ліквідації наслідків аварії, у Рівному пройшов скорботний захід. До пам’ятного знаку «Жертвам аварії на ЧАЕС» прийшли рятувальники, чорнобильці, поліцейські, держслужбовці, духовенство та небайдужі рівняни. До них долучився і заступник голови Рівне нської ОДА Ігор Тимошенко.

pic

«Ми ніколи не повинні забувати про героїзм наших земляків та усіх тих, хто брав участь у ліквідації наслідків тієї жахливої аварії. Чорнобиль назавжди змінив життя і тих 337 тисяч громадян, як мешкають в нашій області та мають статус постраждалих від аварії на ЧАЕС. Для нас соціальний захист чорнобильців – це справа честі. Є проблемні питання, але все, що належатиме до компетенції обласної влади, буде вирішуватися», - зазначив Ігор Тимошенко.

pic

Нагадаємо, для забезпечення соціальних гарантій громадянам області, що постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи цьогоріч передбачено майже 300 мільйонів гривень. Реалізується низка бюджетних цільових програм. Зокрема, на лікування чорнобильців в обласному бюджеті на цей рік передбачено понад 7 мільйонів гривень. Облдержадміністрація також ініціювала звернення до Кабміну щодо повернення ліквідаторам ІІ категорії права на безоплатне санаторно-курортне лікування.

pic



pic За матеріалами Рівне нської ОДА.