Про це сьогодні, 27 квітня, під час спільного брифінгу із начальником Управління патрульної поліції Сергієм Мерчуком, повідомив заступник начальника ГУНП в Рівненській області Руслан Стрельбіцький.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv

У травневі свята правоохоронці діятимуть у складі піших і автомобільних патрулів та груп реагування. Також, допомогу поліцейським у забезпеченні правопорядку надаватимуть 20 військовослужбовців Національної гвардії.

«В обласному центрі буде розгорнуто роботу ситуаційного центру, який працюватиме у цілодобовому режимі та повністю узагальнюватиме всю оперативну інформацію, яка буде надходити з відділів та відділень поліції, а також від працівників патрульної поліції, — зазначив Руслан Стрельбіцький».

Як зазначив начальник Управлінння патрульної поліції в Рівне нській області Сергій Мерчук, на автошляхах області та Рівного буде збільшено кількість нарядів патрульної поліції до 30 екіпажів, п’ять велопатрулів та сім піших нарядів.

«Свідомих громадян хочу закликати до того, що коли ви бачите особу у стані алкогольного сп’яніння, яка сідає за кермо управляти транспортним засобом, обов’язково повідомляти на лінію 102, тоді ми зможемо оперативно відреагувати на подію та попередити можливий тяжкий злочин, — наголосив Сергій Мерчук, — Ми закликаємо громадян в першу чергу до правосвідомості, а на сторожі порядку у святкові дні будуть задіяні поліцейські».

Крім того, 29 квітня у трьох об’єднаних територіальних громадах Рівне нської області на території Дубенського, Млинівського та Рівне нського районів відбудеться голосування у рамках виборчого процесу перших місцевих виборів в об’єднаних територіальних громадах. Охорону бюлетенів забезпечуватимуть 40 працівників поліції із залученням працівників Державної служби з надзвичайних ситуацій та членів громадських формувань.

Правоохоронці наголошують громадянам на дотриманні правил безпеки, зокрема і особистої, під час відпочинку в скверах, парках і лісових масивах. Не порушувати громадський порядок, бути толерантними і не піддаватися на провокації під час проведення масових заходів. У разі виявлення правопорушень або осіб, що можуть бути причетними до протиправних дій, а також підозрілих предметів, негайно телефонувати на спецлінію «102».

Повідомляє Відділ комунікації поліції Рівне нської області.