Перші в Україні районні етапи Всеукраїнського проекту «Джура-Прикордонник» відбудуться поблизу села Кураш Дубровицького району (урочище «Курашські гори»).

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv

Впродовж трьох днів, з 3 по 5 травня, півтора десятка команд з прикордонних районів Рівне нщини – Дубровицького, Зарічненського та Рокитнівського – пройдуть патріотичний вишкіл. Учасники – представники військово-патріотичних гуртків, клубів та організацій.

Урочисте відкриття – 3 травня о 14.00, Берестівський НВК.

В рамках дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Джура-Прикордонник» школярі змагатимуться за першість у різних змаганнях, серед яких: стрільба, конкурс відеороликів «Зроби добре діло», «Рятувальник» та інші.

Також, в межах цього проекту в селі Кураш планується проведення обласного семінару-практикуму з керівниками гуртків військово-патріотичного спрямування, які працюють за програмою гуртка «Джура» в Рівне нській області.

Нагадаємо, «Джура-Прикордонник» - військово-патріотична гра, заснована відділом Національно-патріотичного виховання Мінмолодьспорту, спільно з Міносвіти і Держприкордонслужбою, для дітей і молоді з прикордонних районів України. Гра створена на основі Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»), з додатковими компетенціями корисними при охороні державного кордону України.

Про це повідомляє прес-служба Рівне нської ОДА.