Санкціонований обшук провели сьогодні вранці, третього травня, працівники управління протидії наркозлочинності ГУНП в Рівненській області спільно з поліцейським Рівненського відділу поліції у помешканні 39-річного рівнянина.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv

Правоохоронці у квартирі крім господаря, виявили ще двох рівнян – 36-річного чоловіка та 21-річну дівчину. З’ясувалося, що житель обласного центру надавав гостям своє помешкання для вживання наркотичних засобів.

За цим фактом відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 317 Кримінального кодексу України (організація або утримання місць для незаконного вживання, виробництва чи виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин чи їх аналогів).

Крім того, під час обшуку поліцейські виявили та вилучили 43 таблетки медичного препарату, у складі якого міститься прекурсор – псевдоефедрин, та лабораторне обладнання для виготовлення метамфетаміну. Також у квартирі поліцейські виявили ще й 15 грамів фасованої марихуани, метамфетамін, розфасований у пакетики, та ще шість різних таблеток.

Відтак, власник квартири відповідатиме ще й за незаконні дії із наркотичним обладнанням, зберігання прекурсорів та наркотичних засобів за статтями 313, 311 та 309 Кримінального кодексу України.

Усе вилучене направили для проведення експертизи, за результатами якої прийматиметься відповідне процесуальне рішення.

Відомо, що 39-річний рівнянин вже потрапляв на лаву підсудних за збут наркотиків, утім тоді відбувся іспитовим строком.

Тепер максимальне покарання відповідно до санкцій інкримінованих зловмиснику статей, передбачає до п’яти років позбавлення волі.



pic



pic



pic



pic



pic



pic



pic



pic

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Рівне нської області.