Не знаєте як вибрати ортопедичний матрац? Для цього потрібно враховувати свої особисті уподобання, а також звертати увагу на інші параметри: ваша вага, ріст та вік, спосіб життя, стан здоров'я, наявність або відсутність проблем з хребтом.

Вибір матраца згідно віку людини

Обираючи матрац варто відштовхуватися від свого віку: чим ви старші, тим м'якше спальне місце вам необхідно. Приблизно до 27 років людина росте. Щоб скелет і м'язи під час сну формувалися правильно, потрібна хороша фіксація. Цьому сприяє жорстка поверхня. Тому для підлітків і молодих людей краще купувати моделі середньої жорсткості і жорсткі. Після 27 років організм не росте. Це означає, що матрац варто підбирати відповідно до своїх уподобань і стану здоров'я. Для людей після 50 років ключовим параметром при виборі матраца є його комфортність. Модель повинна бути м'якою, з видимим ортопедичним ефектом, добре підтримувати положення тіла під час сну.

Як правильно вибрати матрац в залежності від ваги тіла

Для дорослих з масою тіла до 60 кг кращим матрацом є виріб із середнім рівнем жорсткості. Для людей вагою від 60 кг до 90 кг підійдуть будь-які моделі. Матраци з підвищеною жорсткістю слід вибирати тим, хто важить більше 90 кг.

Як вибрати ортопедичний матрац, враховуючи спосіб життя

Якщо ви багато рухаєтеся, ведете активний спосіб життя, вам потрібно вибирати більш анатомічний матрац. Якщо ви займаєтеся спортом або щодня стикаєтеся зі значними фізичними навантаженнями, підтримувати себе у формі допоможуть жорсткі матраци. При болях у хребті, спині, теж краще всього вибирати найжорсткіший матрац. Коли ж болі бувають рідко і ви ні на що не скаржитеся - придивіться до більш м'якої моделі.

Чому багато лікарів рекомендують купувати саме ортопедичні матраци?

Основа здоров'я кожної людини - повноцінний міцний сон. Наскільки добре ми відпочиваємо - залежить від якості нашого спального місця. Ортопедичний матрац, здатний приймати форму тіла і підтримувати хребет у природному положенні, забезпечує комфортний відпочинок. Незалежно від того, як ви лежите, виріб не дозволяє хребту прогинатися, запобігаючи його викривлення. М'язи розслабляються, нервові волокна не ущемляються, а кровообіг не порушується.

Як зрозуміти, що ви вибрали матрац правильно?

Вперше купуючи ортопедичний матрац, ви повинні знати, що перші дні ваше тіло буде звикати до нових відчуттів, через що може здаватися, що вам просто незручно спати на такому матраці. Це особливо відчувається, якщо стара поверхня для сну була невідповідною.

На ортопедичній поверхні хребет почне приймати анатомічно правильну форму, і йому потрібно буде час щоб звикнути до нового положення - здорового і природного для нього. Тому це цілком нормально відчувати невеликий дискомфорт. До слова, це відчуття може зберігатися близько трьох тижнів, але не більше. Якщо по закінченню цього терміну ви не звикли до нового матрацу, а по закінченню місяця або двох вам все ще дуже незручно, цілком ймовірно, ви вибрали матрац невідповідної жорсткості.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Як економити електроенергію? Практичні поради

7 корисних Лайфхаків для господині: чистота і порядок в будинку