Про підозру в умисному тяжкому тілесному ушкодженні, що спричинило смерть потерпілого, повідомили слідчі Млинівського відділення поліції 23-річному жителю села Красне.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv

Молодик завдав несумісні з життям удари своєму односельчанину, а тіло кинув у річку. Мертвого чоловіка виявили у водоймі сусіднього села.

Про зникнення 35-річного жителя Красного ще 14 квітня до поліції повідомив староста села. Оперативники розпочали розшукові заходи щодо встановлення місця знаходження чоловіка. За попередньою правовою кваліфікацією частини 1 статті 115 Кримінального кодексу України відомості внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

35-річного чоловіка без ознак життя виявили у водоймі сусіднього села Підлозці 29 квітня. Під час поверхневого огляду правоохоронці виявили тілесні ушкодження на обличчі. Тіло направлено в морг для проведення судово-медичної експертизи, яка і встановить остаточну причину смерті.

У результаті проведених першопочаткових слідчих дій поліцейські встановили, що восьмого квітня під час розпивання спиртних напоїв між двома односельцями виникла сварка на подвір’ї будинку 23-річного жителя Красного. Останній під час з’ясування стосунків завдав 35-річному знайомому удари металевим совком в обличчя, спричинивши тяжкі тілесні ушкодження у вигляді переломів обох щелепи кісток носа, виличних кісток та забійних ран, які призвели до смерті потерпілого. Потерпілий від отриманих травм помер на місці. Аби приховати сліди злочину, 23-річний молодик відтягнув тіло і кинув у річку Стир, що протікає поруч із його господарством.

Кримінальне провадження, розпочате за частиною 1 статті 115 Кримінального кодексу України, поліцейські перекваліфікували на частину 2 статті 121 ККУ. 23-річному зловмиснику, який уже потрапляв в поле зору правоохоронців за сімейне насильство і крадіжки, повідомлено про підозру. Слідчі підготували клопотання про обрання йому міри запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

Санкція інкримінованої йому статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від семи до десяти років.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Рівне нської області.