Опинилася на вулиці, втім поки що із власної волі, третина працівників рівненського автомобільного ремонтного заводу. Вони вийшли сьогодні на мирний протест, аби привернути увагу обласної влади до проблем підприємства. Відсутність зарплати протягом років та обіцяне скорочення примусили людей вимагати від держави захисту.

Невиплачену зарплатню вимагають працівники Рівне нського авторемзаводу. За півтора роки підприємство заборгувало колективу три мільйони сімсот тисяч гривень. Ситуація загострилася із розпорядженням про скорочення усього колективу заводу. Пороги чиновників та судів оббивати людям набридло, вирішили влаштували мирний протест. За півгодини центральною вулицею міста дійшли до Рівне нської облдержадміністрації. У влади просять допомоги.

У сім'ї Тамири Малишко усі працюють на авторемзаводі. Якби не город, то не вижили б, - бідкається жінка. Таких сімей, які живуть тим, що вирують на городі і на одну пенсію, - чи не кожна друга. Пан Віталій 25 років пропрацював конструктором на заводі. Сьогодні малював плакат.

Кожен із протестувальників залюбки розрахувався б із заводу. Але нарікають: стали заручниками ситуації. Працівники, яким залишається п'ять років до пенсії нікому не потрібні.

До протестувальників вийшов заступник голови облдержадміністрації. Вислухав проблеми. Пообіцяв привести до Рівного Міністра оборони. Цьому міністерству підпорядковується Рівне нський авторемзавод.

А ще Анатолій Юхименко пообіцяв зустрітися із людьми через тиждень. За цей час планує вирішити ситуацію із продажем нерухомості заводу. Відтак, з'являться кошти щоб погасити зарплатню. Радіти зустрічі і обіцянкам протестувальники не поспішають. Воліють зачекати тиждень.