Весільний букет є своєрідною душею свята - він не лише прикрашає й доповнює наречену, а й грає яскраву роль в обрядовій частині події. Саме тому варто приділити достатньо уваги цьому прекрасному атрибуту весілля.

Ми вирішили взяти кілка порад у рівненських флористів, про те, на що варто звернути увагу при замовленні весільного букета.

- На що варто звернути увагу в першу чергу?

- Звісно на вбрання нареченої і загальний характер весілля. Букет повинен не лише ідеально пасувати нареченій але й органічно вписуватись у стилістику свята.

- Чи вірне твердження що для дорогого весілля варто замовляти унікальні квіти?

- Дороговизна квітів тут не грає жодної ролі. Хороший флорист створює букет орієнтуючись в першу чергу на смак нареченої і на своє творче чуття. Якщо замовник довіриться флористу то можна отримати немовірний результат навіть з сезонних квітів. До того ж українська флора не менш дивовижна ніж голандська, до прикладу, і має в собі унікальні рослини, що можуть стати в букеті "акцентом на мільйон".

- Але ж до вас, напевне, часто приходять вже з фото результату який хочуть отримати?

- Так, це правда) Але ми завжди намагаємось переконати замовника спробувати щось нове або хоча б модифікувати той варіант що так запав у око.

- Хіба не простіше реалізувати готовий варіант?

- Нам нецікаво повторювати чужу роботу. До того ж - кожна наречена унікальна і хочеться щоб її свято теж було неповторним.

- У флористиці теж є модні тенденції. Які тренди весільного сезону 2018?

- Основних, на які ми б радили звернути увагу, три:

- ультрафіолетовий колір, що визначений Інститутом кольору Pantone як колір 2018 року;

- сукуленти;

- однотонність - тобто вся композиція виконується в одному кольорі.

- Поділіться будь ласка секретом або порадою про весільний букет. Що варто знати нареченій?

- Найголовніше, на нашу думку, прислуховуватись до порад флориста у виборі квітів, адже так багато нюансів у цьому виборі - від погоди до зросту наречної. Повірте, професіонал постарається порадити той букет, що не лише підкреслить наречену а й буде свіжим і чудесним все весілля.

Розмовляли з флористами квіткової крамнички "Декор центр".