Обираючи підлогове покриття для кухні, потрібно керуватися двома головними завданнями: вибрати покриття, доглядати за яким було б легко, яке не постраждало б в результаті регулярних "обмивань" з домішкою агресивної "хімії".

Керамічна плитка - ідеальне підлогове покриття для кухні: легко миється, не боїться вологи. Комусь може здатися, що плитка - "холодний" матеріал. Вся справа в тому, що керамічна плитка - один з найкращих провідників тепла, тому просто набуває температуру навколишнього середовища.

Найближчий родич керамічної плитки - керамограніт. За складом цей матеріал нічим не відрізняється від керамічної плитки, але у них різні технології виготовлення. По виду керамограніт схожий на натуральний камінь, але забарвлений більш рівномірно. Керамогранітне покриття, прослужить багато років і буде виглядати, ніби тільки що від виробника.

В якості підлогового покриття керамограніт сьогодні дуже популярний. Правда, це викликало хвилю підробок, тому при покупці варто проявити пильність і перевірити всю документацію. Існує народний спосіб визначення якості керамограніта: потрібно провести маркером по поверхні керамограніта і спробувати стерти намальовану лінію. Якщо лінія залишилася - матеріал низької якості.

Може здатися, що ламінат - не найкраще підлогове покриття для кухні, так як основа його - ДВП. Це справді так, але стосується тільки звичайного ламінату - спресованих деревоволокнистих плит, що "упаковані" в шар пластику.

Інша справа - ламінат високого тиску (його ще називають композитним). Це більш складний матеріал, захищений декількома шарами плівок, просочених високоміцними смолами. Поверх плівок наносять захисний шар оксиду алюмінію або корунду, який згодом захищає покриття від плям, стирання, подряпин. Під таку "ковдру" з плівок поміщається декор і базові шари, що відповідають за удароміцність покриття. У композитному ламінаті шари з'єднуються за допомогою дуже високої температури і преса. І вже потім пресуються з ДВП.

Якісні ламіновані покриття можуть без особливої для себе шкоди "тримати контакт" з водою протягом декількох годин. Миття підлоги тут взагалі не розглядається - такий ламінат можна мити щодня, і прослужить він не менше п'ятдесяти років.

Звичайно, якісні матеріали не можуть коштувати дешево. Однак, це гарантія, що вже через кілька років вам не доведеться на собі відчути відому приказку: "Скупий платить двічі".

ОБОВ'ЯЗКОВО ДІЗНАЙТЕСЯ:

Як вивести грибок в квартирі?

Як вибрати ортопедичний матрац, або вся правда про матраци