Мріяли побувати в ті давні часи, коли панянки носили красиві сукні з корсетами, а чоловіки співали під вікнами серенади? Так, це було. А ще були речі, про які зараз неможливо думати, не покриваючись мурашками від жаху.

Пояс вірності

Як не дивно, історії про лицарів і королів, замикаючих на тілах своїх жінок пояса вірності - міф. В середні віки медицина перебувала в зародковому стані, проте судячи з усього знань вистачало для того, щоб зрозуміти: металевий капкан на жінці досить скоро її вб'є. Тертя металу об шкіру і статеві органи неодмінно призвело б до травм, а постійне забруднення травмованих ділянок - до сепсису і смерті.

Перша згадка про пояс вірності датується 1405 роком, але невідомо, для чого конкретно використовувалися ці пояси. Існує версія, що «пояс вірності» насправді оберігав жінок від згвалтувань. Знайдені пояса нібито з епохи Середньовіччя пізніше були визнані підробками вікторіанської епохи. І з цього моменту починається все найцікавіше.

Період правління королеви Вікторії можна вважати розквітом пуританської моралі. Її Величність була талановитим політиком, але роки вдівства перетворили її в прихильницю суворості і нібито святості. «Вікторіанська мораль» наказувала утримання навіть законному подружжю, не кажучи вже про вільних жінок. Саме в цей період жінок стали замикати в «пояси вірності». І не для того, щоб зберегти вірність чоловікові. Моторошні пристосування надягали навіть на незайманих дівчат - для того, щоб запобігти спробам мастурбації, яка була оголошена страшним гріхом. Справедливості заради варто зауважити, що така ж доля чекала і юнаків. Але справа в тому, що з певного віку юнак ставав чоловіком і розпоряджався своїм життям (і тілом) самостійно. Жінка ж з-під влади батька, дядька або брата переходила під владу чоловіка. І той мав право замикати на ній даний пристрій щоночі. Щоб не грішила.

Дамське сідло

Сучасні панянки, які захоплюються верховою їздою, з великим задоволенням освоюють їзду в дамському сідлі. По-перше, це дійсно дуже красиво, а по-друге, демонструє високу майстерність вершниці. Але сучасний світ - це світ, в якому верхова їзда - хобі, а жінки мають право на свободу пересування. А раніше дамське сідло представляло собою ні що інше, як інструмент для обмеження свободи жінки. Спочатку і чоловіки, і жінки їздили верхи в тій посадці, яка зветься «чоловічою», але потім ця посадка стала вважатися непристойною для жінок. Були винайдені дамські сідла із завищеною передньою лукою (за неї жінка закидала праву ногу) і одним лівим стременем. Дама могла сісти в сідло тільки з чоловічою допомогою, при цьому падіння з сідла гарантувало їй або смерть, або важкі травми: як правило, нога нещасної залишалася в стремені, і кінь тягнув жінку за собою.

Що це означає? Що жінка могла куди-небудь виїхати виключно в супроводі чоловіка. Управління конем «по-чоловічому» і «по-жіночому» має серйозні відмінності, тому жінка, з юності привчена до дамської їзди, в критичній ситуації не могла вскочити в сідло, як чоловік, і тим самим забезпечити собі свободу пересування. Дамське сідло було інструментом, який дозволяв тримати жінку в підпорядкуванні і залежності від чоловіка. Не кажучи вже про те, скількох жінок воно вбило або безжально покалічило.

Бинти

Китайці вважали, що дівчина повинна мати крихітну стопу. Тому вони ламали ноги дівчаткам. «Лотосова ніжка» - звичай, який зробив безліч жінок інвалідами. У віці чотирьох-п'яти років дівчинці забинтовували стопу, притискаючи до неї пальці. Більше бинти не знімалися. Стопа, звичайно, не переставала рости, але деформувалася, завдаючи дівчинці пекельний біль. Приблизно до 10 років дівчинка отримувала «витончену» 10-сантиметрову стопу і тепер могла почати заново вчитися ходити. На жаль, деякі до кінця днів залишалися прикутими до стільця, інші ж не могли пересуватися без сторонньої допомоги. При цьому «лотосові ніжки» вважалася необхідною умовою для того, щоб вдало вийти заміж. Адже не калічили тільки простолюдинок, яким потрібно було багато працювати.

Корсет

Тільки в ХIХ столітті лікарі заговорили, нарешті, про шкоду корсетів, а до цього жінок затягували в ці пристосування з тканини і китового вуса. Ось неповний список ускладнень, які чекали жінку, яка щодня носила корсет: здавлювання серцевого м'яза, деформація кісток грудної клітини, паралізація роботи легенів, задуха, непритомність і мимовільні аборти. І все це - в кращому випадку. У гіршому - смерть за однією з цих причин.

Бритва

Страшна традиція жіночого обрізання досі існує. У багатьох східних і африканських країнах до цих пір, в XXI столітті, продовжують калічити маленьких дівчаток в ім'я здорового розуму. Існує три види жіночого обрізання: в першому випадку видаляють шкірні складки навколо клітора, так, щоб він був постійно відкритий. По-другому - відсікають і сам клітор, і малі статеві губи. Це назавжди позбавляє жінку можливості отримувати сексуальне задоволення. Вважається, що ця страшна операція зробить майбутню жінку цнотливою. Третій і найстрашніший варіант - фараонове обрізання. Маленькій дівчинці видаляють і клітор, і малі статеві губи, а великі зшивають так, щоб залишився тільки крихітний отвір для виходу менструальної крові. Справа в тому, що подібна операція гарантує невинність нареченої: чоловічий статевий орган просто не може проникнути через цей отвір, і в першу шлюбну ніч чоловік розсікає рубець бритвою.

Доросла жінка, що зазнала процедури обрізання, не просто назавжди позбавляється можливості отримати сексуальне задоволення. Ці операції, що калічать дають про себе знати в той момент, коли жінка виношує і народжує дитину. Понівечені статеві органи просто не витримують навантаження: старі шрами рвуться. Жінки, які пережили «фараонове обрізання», швидше за все, помруть або залишаться навічно знівеченими і хворими.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Як очистити будинок від негативної енергетики

Як заощадити на відпочинку: практичні поради рівнянам