Колір стін може докорінно змінити ваш настрій як в одну сторону, так і в іншу. Саме тому до вибору кольору в інтер'єрі варто підходити з обережністю.

Білий

Білий колір позитивно впливає на фізичний стан людини. Він допомагає завжди бути в тонусі, наповнює енергією. З ним ви відкинете всі свої переживання, страхи. Білий колір стимулює роботу органів зору та ендокринної системи і навіть може допомогти очистити ваш організм від непотрібних шлаків і токсинів. Правда з білим необхідно бути обережними, надлишок цього кольору загрожує дратівливістю і швидкою стомлюваністю.

Червоний

Червоний колір досить агресивний і навіть виснажливий, але зате він позитивно впливає на людину: може створювати у вас відчуття благополуччя і відповідно впливати на вашу фізіологію. Правда червоний колір може і значно нашкодити, у кожного є так званий «поріг червоного кольору», тобто, простіше кажучи, спочатку червоний працює як збудник, поступово переходячи від позитивного впливу до негативного, і може сприяти нервовим розладам. У нервових людей, особливо у дітей, червоний колір викликає сильні емоційні реакції і роздратування.

Жовтий

Жовтий провокує мозкову активність, до того ж розвиває творчі здібності. До того ж жовтий колір відновлює втрачену енергію і значно покращує настрій. Правда, для діток жовтий колір може бути шкідливий - він негативно впливає на нервову систему малюків, а ті в свою чергу не перестають плакати і вередувати.

Помаранчевий

Цей колір просто наповнює успіхом і позитивом. З таким кольором поганий настрій вам не загрожує. Вибирайте помаранчевий колір, якщо хочете постійно перебувати в гарному настрої, зняти стрес і дратівливість, поліпшити роботу мозку, підняти свої вольові якості. Вплив оранжевого кольору на людину посприяє встановленню хороших, мирних відносин в родині, а так само розвине у вас почуття відповідальності. У цього кольору практично немає протипоказань, правда, напевно, не варто повністю замикати себе в апельсинові відтінки, адже занадто яскраві кольори можуть стати причиною головної болі.

Зелений

Згідно різноманітним східним практикам - зелений колір, це колір багатства і процвітання. Так що, якщо у вашому будинку з'явиться зелений - гроші туди потечуть рікою. Так само соковитий зелений колір допомагає позбутися від тривожності та хвилювань. Колір надає освіжаючу дію, дозволяє зберігати бадьорість і залишатися в тонусі всьому організму. Надлишок зеленого може працювати в якості снодійного, надає сильну розслаблюючу дію, так що не варто використовувати зелений в спальні - вранці вам необхідна бадьорість, а зелений сприяє повній релаксації.

Синій

Синій колір заспокоює, пригнічує агресію і провокує виключно позитивні емоції. Більш того, вплив синього кольору на людину покращує концентрацію уваги. Також синій може перешкоджати безсонню. Присутність синього кольору в інтер'єрі розслабляє, позбавляє від втоми. Але будьте обережні - надлишок синього кольору може мати негативний вплив на гормональний фон.

Чорний

Чорний колір повноцінним кольором назвати не можна, адже ця фарба поглинає будь-які інші, зате вплив його на людську психіку просто колосальний. В надлишку чорний колір може цілком спровокувати депресію і важкі нервові розлади, тому з ним потрібно бути вкрай обережними. Правда, у чорного є один значний плюс - він відмінно приховує будь-які недоліки, такі як нерівні стіни або погано покладений паркет.

Рожевий

Саме він асоціюється з жіночим началом, з чуттєвістю і ніжністю, з любов'ю і сентиментальністю. Він створює відчуття спокою і захищеності, надає релаксуючий і розслаблюючий вплив. Так само рожевий колір позитивно позначається на стані нервової системи. До того ж спостерігається вплив кольору на людину, на ендокринну систему, на роботу органів слуху і зорових органів, на імунітет. Рожевий позбавляє від головного болю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Домашні розсадники мікробів

Якою повинна бути підлога на кухні?