В Рівному щовесни відбувається масштабний фестиваль велоспорту «Велодень» для всіх верств населення в рамках Всеукраїнських фізкультурно-оздоровчих заходів «ВелоУкраїна».

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Viber: Rivne1.tv

Цього року понад три сотні любителів винаходу Карла фон Дреза зібралися разом, аби проїхатися вулицями міста та позмагатися в спортивних конкурсах. Учасниками заходу були не тільки рівняни, а й гості з інших міст та районів. Чоловіки та жінки, професійні спортсмени та аматори, люди вже пенсійного віку та навіть дошкільнята. До прикладу, найстаршим учасником «Велодня» був 66-річний Володимир Брикін, а наймолодшому – Івану, виповнилося тільки два роки.

Організаторами фестивалю цього року були комунальний заклад «Обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Рівне нської обласної ради, міська громадська організація «Спілка велосипедистів Рівного» за підтримки виконавчого комітету Рівне нської міської ради, Відділення Національного олімпійського комітету України в Рівне нській області, фітнес-клубу «ФізіоФіт» та магазину велозапчастин та веломайстерні «Рівело».

Окрім масового велопробігу на учасників очікували ще й спортивні конкурси. Вони змагалися в індивідуальних комбінованих естафетах, де потрібно було долати перешкоди і виконувати спеціальні завдання, увесь час залишаючись на велосипеді. Серед дорослих перемогу тут святкували Буксанчук Дмитро та Маркевич Олег, а серед дітей найкращими стали Пилипчук Олександр та Корнієвський Іван. Також, для велолюбителів був проведений конкурс, який називається «Майстер клас». Під час нього учасникам потрібно було на швидкість демонтувати заднє колесо свого велосипеда, після чого знову якомога швидше повернути його на місце. У цьому завданні найвправнішим був Шалуха Вадим. На завершення заходу організатори вручили призи та нагороди тим, хто найкраще впорався з виконанням естафет, а також наймолодшому та найстаршому учасникам фестивалю.

Повідомляє інформаційна служба "Спорт для всіх".