Вармінсько-Мазурське воєводство на Рівненщині поділилось власним досвідом у створенні Стратегії розвитку.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Viber: Rivne1.tv

Презентація відбулась 25 травня у Рівному в рамках відзначення 15-річчя міжрегіонального співробітництва між Рівне нщиною та Вармінсько-Мазурським воєводством. Вчора голова Рівне нської ОДА Олексій Муляренко та Маршалек воєводства Густав Марек Бжезін офіційно заявили про співпрацю ще на 3 роки.

«Наші регіони дуже схожі між собою. За природними характеристиками, за кількістю населення. Наші пріоритети, думаю, співпадають. І тому, ми з радістю ділимося досвідом і результатами впровадження власної Стратегії», - зазначив Густав Марек Бжезін, який висловив переконання, що спільна робота буде корисною для наступних напрацювань і доробок.

Як і на Рівне нщині , на території Вармінсько-Мазурського воєводства переважає сільська місцевість, відсутня велика кількість промислових підприємств, а природа з численними лісами та озерами нагадує рівненську. Тож регіони мають схожі риси і виклики.

Під час зустрічі польські колеги говорили про те, як формувався шлях розвитку воєводства, якою є роль органів влади, бізнесу та лідерів у розробці стратегії. Свій головний документ Вармінсько-Мазурське воєводство формувало більше півтора роки і він став дороговказом для 116 гмін.

«4 роки тому ми вперше в історії нашої Рівне нщини затвердили довгострокову Стратегію розвитку. Адже раніше ми планували лише на рік, а з 2014 року перейшли вже на 6-річне планування. Поки у нас немає такої можливості, як у Варміно-Мазурському воєводстві, робити Стратегію на 10 років, проте будемо орінтуватися на практичний досвід», - розповів заступник голови ОДА Ігор Тимошенко.

Семінар став актуальний і для представників ОТГ, і для районів, а також фахівців різних галузей, адже сьогодні в рамках децентралізації суттєво змінюється стиль управління, відзначила заступник голови ОДА Світлана Богатирчук-Кривко:

«Якщо раніше з Києва присилали документ і область це мала виконувати, то сьогодні процес децентралізації – це зовсім інші повноваження. Спочатку обласна експертна група вивчає стратегію кожної громади, кожного району, а потім вже формує основний документ Рівне нщини, який затверджується обласною радою».

Про це повідомляє прес-служба Рівне нської ОДА.