Останні роки фаворитами в тенденціях інтер'єрної моди є ф'южн і скандинавський стиль. Ми вирішили розібратися в ключових особливостях цих актуальних напрямків.

Легкий безлад

Фьюжн - це мікс з квітів, фактур і традицій різних країн. В оформленні простору в цьому стилі можуть бути сусідами індустріальні і вінтажні речі. Незважаючи на те, що в створенні стилю ф'южн можна використовувати все, що накопичилося в будинку за його довгу сімейну історію, важливо не втратити почуття міри.



pic Велика кількість кольору

Для інтер'єрів у стилі ф'южн часто використовують колір фуксії, зелений, малиновий і бірюзовий. Щоб грамотно підібрати колірну палітру можна використовувати принцип колірного кола, який складається з 12 кольорів, коли до основного кольору вибирається додатковий, розташований навпроти. У стилі ф'южн можна поєднувати протилежні кольори - синій і помаранчевий, зелений і червоний. Важливо не перенаситити інтер'єр усіма яскравими квітами відразу.

pic

Екзотичні принти

У стилі ф'южн багато анімалістичних принтів і африканських мотивів - часто можна зустріти екзотичних птахів і хижаків на домашньому текстилі. Кольорові принти можуть бути на наволочках для подушок, пледах, серветках для їдальні.



pic

Максимум світла і вільного простору

Почати пошук ідей для скандинавського стилю в інтер'єрі варто з глобального прибирання простору. Викиньте все, що вам набридло, те що не радує око і давно припадає пилом -наприклад, старий плед, вицвілі подушки. Скандинавський стиль не терпить перенасичення предметами. Щоб створити в будинку інтер'єр у скандинавському стилі важливо зберегти свободу, відчуття простору і порядку.

pic Затишні зони

Скандинавський стиль - це чисті форми, велика кількість природного світла і натуральні текстури. Оскільки зима в скандинавських країнах затяжна, в опозицію темряві за вікном стають світлі стіни. Використання кольору в інтер'єрі повинно бути делікатним, відтінки ─ максимально близькими до білого і сірого. Все повинно працювати на цілісне відчуття спокою, затишку і неспішного плину життя (самі скандинави називають свій спосіб життя «хюгге», що означає, «добробут»).

pic Достаток дерева

Як правило, скандинавський стиль в декорі відрізняється великою кількістю світлого дерева - бук, ясен, сосна будуть гармонійні в об'ємних предметах (стільниці, полиці для книг).

pic



pic

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

5 помилок ремонту у ванній і як їх уникнути

Психологія кольору в інтер'єрі або як на вас впливає колір кімнати