Такі подарунки будуть отримувати усі малюки та їх сім'ї, заради підтримки народжуваності, материнства і дитинства в Україні. Так обгрунтував ініціативу Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман. До слова, таку світову практику втілюють у Фінляндії та деяких містах України, зокрема у Івано-Франківську за ініціативи мера. (*Відтепер такі презенти будуть доступні усім громадянам нашої держави.*)

Всередині таких боксів будуть необхідні речі для малюків, потрібні від перших днів: починаючи від підгузків і аж до дитячих ковдрочок.

«Кожна дитина отримає від держави бебі-бокс, зібраний з любов’ю, аби на перших етапах життя у мами було все, аби доглядати дитину. Це традиція, яку ми запроваджуємо для підтримки народжуваності. Сотні тисяч родин отримають таку додаткову цільову підтримку», - сказав Прем’єр-міністр.

Бебі-бокси планують презентувати від 1 вересня 2018 року, орієнтована сума дарунку - 5000 гривень.



pic



pic

Також батькам новонароджених будуть виплачувати гроші на няню. Зокрема, за рішенням Уряду та підтримки місцевих органів влади, батькам будуть повертатися кошти за так звану "муніципальну няню". Частково оплата її послуг буде компенсована з бюджету. Орієнтовно 1500 гривень - сума, котру держава виділятиме на цю послугу.

pic «Приймаємо рішення спільно з органами місцевого самоврядування, вводимо поняття «муніципальна няня» – з 1 січня. Коли наймаєте няню, держава буде компенсувати щомісяця витрати в зарплаті, аби дитина була доглянута», - прокоментував Володимир Гройсман.



pic

pic

Також було наголошено, що головним пріоритетом у державі мають бути щасливі сім'ї, підтримка дитинства та збільшення народжуваності.

Довідково: До слова, такі бебі-бокси за кордоном використовувалися навіть, як перше ліжечко немовляти. Всередину вкладали матрасик і поверх ковдра. Таку практику схвально сприймали, особливо якщо сім'я не мала змоги з перших днів придбати спеціальне ліжечко, тому бебі-бокс в таких випадках був помічним.