Сьогодні на просторах інтернету можна зустріти сотні порад, як зробити наше повсякденне життя трішки простіше. Всі вони, безумовно, виглядають заманливо. Але чи насправді вони такі дієві?

Порада №1: Якщо раковина забилася, досить залити в стік трохи лимонного соку і почекати 5 хвилин.

Звучить заманливо, але в дійсності мало які засмічення можуть бути прочищені лимонним соком. Зазвичай причина засмічення в раковині - залишки їжі. Ви коли-небудь бачили, щоб лимон розчиняв їжу? Якщо під рукою немає спеціального засобу, а засмічення потрібно прочистити терміново, допоможе наступний спосіб: засипаємо 3-4 столових ложки соди в стік, і заливаємо склянкою оцту. Даємо піні зійти і промиваємо водою.

Порада №2: ​​Від неприємного запаху в холодильнику допоможе позбутися склянка з декількома чайними пакетиками, залишена всередині на 5-6 годин.

Якщо неприємний запах не сильно виражений, цей спосіб може допомогти, оскільки чай має абсорбуючі властивості. Однак стакан з пакетиками чаю не здатний повністю позбавити холодильник від запаху, який з'явився від зіпсованих продуктів. У таких випадках необхідно провести повне очищення поверхонь за допомогою дезінфікуючих засобів, усунути причину виникнення запаху, і тільки після цього можна поставити склянку з чаєм. Іноді причиною стають не зіпсовані продукти, а несправна робота самого холодильника, тоді без ремонту проблему не вирішити.

Порада №3: Очистити мікрохвильову піч від жирного нальоту можна, поставивши на 5 хвилин нагріватися блюдце з сумішшю 1 до 1 з чистої води і оцту.

Метод дійсно допоможе впоратися з застиглим жиром на стінках печі, але будьте готові до того, що запах після цієї процедури в кухні буде просто нестерпним! Тому, рекомендуємо все-таки використовувати спеціальні миючі засоби, які можна нанести на стінки, залишити на 5 хвилин, і без особливих зусиль змити плями.

Порада №4: Позбутися від затхлого запаху в шафах допоможе звичайна пачка соди. Просто відкрийте її і поставте на одну з полиць, ваша білизна та одяг залишаться свіжими, навіть якщо пролежали півроку в очікуванні слушного сезону.

Також, добре поєднувати цей прийом з наступним: берете папір, просочуєте улюбленим парфумом, і кладете на полицю. Зверху розкладаєте одяг. Завдяки цьому ваші речі завжди будуть мати тонкий аромат ваших улюблених парфумів!

Порада №5: Очистити вази і скляні пляшки з вузькою шийкою можна за допомогою рису: насипте всередину столову ложку крупи, додайте теплої мильної води і потрясіть.

Головне у використанні цього Лайфхаку - правильно вибрати крупу: пшоно, перловка або гречка досить великі і важкі, тому не варто використовувати їх для чищення виробів з тонкого скла. Манна крупа для даних цілей зовсім не підійде - вона тільки прилипне до внутрішньої поверхні і ускладнить вам задачу. Найкраще допоможе впоратися з брудом і не зашкодить посуду звичайний білий рис.

Порада №6: Якщо на дерев'яних меблях з'явилися подряпини, не поспішайте їх викидати: реанімувати виріб можна за допомогою звичайного волоського горіха. Натріть їм подряпини, і стілець, стіл або тумба будуть виглядати як нові.

Звичайно, цей метод підходить не для всіх видів дерева, адже існують різні кольори, фактури і покриття. Волоський горіх допоможе в тих випадках, коли виріб виготовлений з дуба або «під дуб». В інших випадках грамотніше всього провести кілька більш глобальних, але дієвих процедур: зняти лакофарбове покриття, зробити шліфовку поверхні і потім заново нанести фарбу на предмет меблів.

ОБОВ'ЯЗКОВО ДІЗНАЙТЕСЯ

Магічне прибирання: японське мистецтво наведення порядку вдома

Популярні тенденції в дизайні інтер'єрів: скандинавський стиль та ф'южн