Понад 20 команд учнів та майстрів професійних (професійно-технічних) навчальних закладів взяли участь у Всеукраїнському конкурсі фахової майстерності з професії «Монтажник гіпсокартонних конструкцій».

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Viber: Rivne1.tv

Змагання проходили протягом 4 днів, під час яких учасники презентували вміння та перевіряли теоретичні знання. Трійку фіналістів визначили за результатами двохтурів змагань,- повідомляє МОН.

Усі учасники представляли професійні заклади, на базі яких працюють навчально-практичні центри «Кнауф». Кожна команда складалася з 4 учасників - викладача, майстра виробничого навчання та двох учнів. У першому турі педагоги демонстрували домашнє завдання конкурсу - методичну розробку уроку з певної теми. Далі вони проходили онлайн-тести за теоретичним матеріалом, який викладають учням.

У практичному турі учасники підшивали та облаштовували стелю у кімнатах гуртожитку.

Складність завдання відповідала вимогам 3-4 кваліфікаційного розряду за обраною професією. Тож у фіналі команда мала підшити стелю, облаштувати її декоративним елементом у вигляді геометричної фігури, а також визначити та змонтувати освітлення. У роботі хлопці використовували профілі, гіпсовий клей, обладнання для підрізки гіпсокартону та монтажу.

За результатами оцінок журі переможцями стали:

Львівське Вище професійне училище будівництва та дизайну, Тернопільське Вище професійне училище технологій та дизайну, Вище професійне училище № 1 м. Рівне . Повідомляє прес-служба управління освіти і науки РОДА.