Завтра, у четвер, 7 червня 2018 року у Рівному відбудеться конференція «Туризм. Сучасний стан та тенденції розвитку».

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Viber: Rivne1.tv

Експерти з усієї України приїдуть до нашого міста, щоби поділитися досвідом у створенні дієвої стратегії туристичної привабливості міста. Конференція відбувається в рамках реалізації проекту “Таємничі підземелля Рівного. Культурна спадщина як елемент інтерактивного вивчення історії краю”, що фінансується Європейським союзом.

Головною метою проекту «Таємничі підземелля Рівного» є зберегти та популяризувати історію і культурну спадщину Рівного. Зробити це цікавим і захоплюючим дійством. Через квестову гру залучити до вивчення історії і культури міста якомога більшу кількість його мешканців. Сворити унікальний туристичний об’єкт, який привабить до Рівного значну кількість відвідувачів з усіх куточків України і дозволить, на якісно новому рівні, презентувати його образ назовні.

Проект розроблений управлінням культури і туризму виконавчого комітету Рівне нської міської ради, отримав фінансову підтримку Європейського Союзу.

Завдяки цьому, уже за два роки, у Рівному постане унікальний багатофункціональний архітектурний комплекс. Окрім оглядового вікна на місці археологічних розкопів знайдених таємничих підземель, він включатиме в себе дві квест-кімнати для проведення пізнавальних квестових ігор та наземну частину з фонтаном, обладнану для проведення світло-музичних шоу.

Спорудження такого об’єкту має визначне наукове значення, адже дозволить зберегти для наступних поколінь історичну памятку, окремі елементи якої попередньо датуються X-XII століттям.

Фінансова підтримка Європейського Союзу дозволить залучити до робіт із консервації та захисту виявлених споруд від руйнування провідних фахівців з реставрації та музеєфікації, а також дасть змогу провести додаткові археологічні та історичні дослідження рівненських підземель.