Якщо у вас високий тиск, то вам напевно знайомі неприємні симптоми даного захворювання. Щоб нормалізувати самопочуття і запобігти інсульту, варто скористатися засобами народної медицини,

Трави від тиску

У народній медицині існує безліч рецептів, пов'язаних з використанням трав, від підвищеного тиску. Досить ефективно знижує тиск ромашка, безсмертник, звіробій, листя суниці, березові бруньки. Для приготування відвару потрібно змішати всі перераховані трави по столовій ложці, потім дві ложки залити окропом, настояти 2 години. Цей відвар володіє однією важливою перевагою - він не має протипоказань і приймати його можна в будь-якому віці.

pic

Кефір від тиску

Кисломолочні продукти ефективно борються з гіпертонією. Щоб поліпшити дію продукту, варто додавати в кефір трохи кориці і випивати по одній склянці щодня.

pic

Кавун проти гіпертонії

Кавун має унікальні властивості. Він не тільки виводить зайву рідину з організму, очищає нирки і знижує рівень холестерину, але і ефективно бореться з гіпертонією. Для цього використовується не м'якоть, а скоринки і насіння у висушеному вигляді. Вони перемелюються і вживаються по одній столовій ложці 2 рази в день.

pic

Оцет і вода - перша допомога при гіпертонії

Щоб знизити артеріальний тиск, необхідно змочити ганчірку в столовому оцті і намотати її на ноги. Для нормалізації самопочуття знадобиться близько 30 хвилин. Рекомендується ноги тримати в теплі, якщо тиск піднявся не вище 160 мм ртутного стовпа. Якщо ж показник вище, то показана терапія холодом.

pic

Інші народні засоби

1. Буряк. Для приготування лікувальної суміші необхідно сік коренеплодів змішати з бджолиним медом. Приймати по столовій ложці п'ять разів на день.

2. Пихтовое масло. На шматочок цукру накапати близько 5 крапель ялицевої олії, потім потримати в роті до повного розчинення.

3. Сік алоє. Натщесерце кожен день приймати чайну ложку алоє, розбавлену 50 мл води.

4. М'ята. Зробити чай з м'яти, який можна пити і втирати в шию для зниження тиску.

5. Чорна смородина. Заварювати і вживати замість чаю. Можна вживати в їжу або додавати в страви сухі плоди.