Здавалося б, з дитинства відомі правила профілактики: не перебувати на сонці в полуденний час, носити у спеку капелюх або панаму, більше пити (але не алкоголю). Незважаючи на це, ознаки сонячного удару відомі більшості з нас не з чуток.

Чудовий день, під час якого пляжний волейбол змінювався прогулянкою на водному велосипеді, нерідко обертається жахом ввечері з головним болем і температурою - адже наслідки сонячного удару можуть проявити себе через 6-7 годин.

Симптоми сонячного удару)

-не припиняється нудота;

-сильний головний біль;

-втрата інтересу до подій;

-дезорієнтація;

-висока температура тіла;

-галюцинації або марення;

-можливі судоми;

-пульс від 120 до 140;

-утруднене дихання;

-відсутнє потовиділення;

-втрата свідомості.

Перша допомога при сонячному ударі.



pic

Обов'язково викличте швидку допомогу.Поки швидка допомога їде - охолоджуйте потерпілого. Змочіть покривало і оберніть у нього потерпілого, або поливайте потерпілого прохолодною водою.У разі якщо потерпілий втратив свідомість, потрібно привести його до тями. Можна використовувати нашатирний спирт: накапав кілька крапель на ватний тампон, піднести його до носа. Якщо вам пощастило і людина прокинувся, то наступний крок - це вода і валеріана. Якщо потерпілого не вдалося привести до тями нашатирним спиртом, то потрібно робити штучне дихання.

Бережіть себе і своїх близьких.